Mobile Video: een belofte die wel wordt waargemaakt

Online Video zal in de komende 3-5 jaar qua bestedingen en views minstens zo belangrijk worden als TV, dat zegt het IAB in een onderzoek in de USA *.

Helaas hebben we niet meer de rechten op de originele afbeelding
adformatie

2/3 van de respondenten is nu al van plan om budgetten van TV te verschuiven naar online video. Mobile Video vormt nu al ruim 12% van alle online video kijktijd, -bij Youtube (wereldwijd) zelfs 40% van de 6 miljard uur/mnd***- waarbij de optimale duur van mobile video’s tot 15 sec en het percentage vandat de video’s 100% uitkijkt tot slechts 24% is beperkt door de weliswaar groeiende beschikbaarheid  (in NL ca 4% van gebruikers) en daadwerkelijk gebruik van 4G. (ca 2,5% van alle gebruikers). Met de verwachtte explosive van 4G in 2014, komt mobile video op als belangrijk communicatie- en advertentie medium. De CTR’s (0,98% voor Travel en Finance) en interactie ratio’s (1,43% voor retail) beloven veel.

Behalve de verbindng gaat het ook bij mobile video botweg om de inhoud. Des te relevanter, des te aktueler, des te origineler des te meer de neiging omdat filmpje op te starten en helemaal uit te kijken, ondanks de advertenties die dat in de weg staan. *  Nu de groei van 4G is ingezet, is het ook tijd voor producenten/uitgevers van originele content om een mobiele distributiestrategie uit te rollen.  Er is namelijk, hoofdzakelijk via RTB, een groeiend tekort aan video advertentie posities…terwijl er juist met o.a. targeting, in-stream  positie tov de content,  in-banner video and in-video (overlay) banners zo ontzettend veel mogelijk is.

Mobile video: maak gebruik van de belofte!

 

 

*  IAB USA Persbericht dd 28 april 2014

** Pointroll Research 2014

*** Google Youtube Statistics 2014

Plaats als eerste een reactie

Ook een reactie plaatsen? Word lid van Adformatie!

Word lid van Adformatie → Login →
Advertentie