#Namespotting Weekly: 'Koffiegeleuter'

Namespotting Weekly: Je wekelijkse dosis naamvermaak geselecteerd door De Naamafdeling.

Helaas hebben we niet meer de rechten op de originele afbeelding
adformatie

Koffie is de meest gedronken drank (bier is nummer twee) en na olie het meest verhandelde product ter wereld. De naam koffie is hoogstwaarschijnlijk afgeleid van het Arabische woord ‘qahwa’ of ‘quahweh’ wat ‘macht’ of ‘krachtgevend’ betekent. De koffienaam mokka verwijst naar de havenstad Mokka in Jemen vanwaar vroeger veel koffie werd getransporteerd. De Nederlandse zeevaarders hebben in de 17e en 18e eeuw een grote bijdrage geleverd in de verspreiding van het toen exotische product. 

Starbucks is met ongeveer 20.000 filialen wereldwijd de grootste koffieketen. En daarmee het meest populaire maar tegelijk ook het minst geliefde koffiemerk. De naam Starbucks is afgeleid van Starbuck, de naam van het eerste bemanningslid van het schip Pequod uit het boek Moby Dick. De medewerkers van Starbucks spellen je naam overigens bewust vaak verkeerd. Want dan maak jij daar een foto van en deelt deze op Facebook, Instagram of Twitter. Briljant toch? De Amerikaanse komediant Paul Gale laat in een (bijna 10 miljoen keer bekeken) hoe dit volgens hem werkt. 

De laatste hype op koffiegebied heet ‘bulletproof coffee’: grasboter en kokosolie in je koffie. Koffie en ontbijt in één en energie voor uren. En je zou er ook nog van afvallen. Superkoffie dus, een drinkbare variant op superfood.

Over koffie (of leut, slemp, troost, pleur, slobber, troost, …) kun je blijven praten. Wij beperken ons tot het onderwerp namen. In deze Namespotting Weekly een aantal opmerkelijke namen uit de koffiehoek.

 

Koffie uit een keet. 

 

Coffee Annan. Aanbevolen door de VN.

 

Koffie is Everywhere.

 

Welkom bij Fuckoffee.

 

Leut in Tilburg

 

Leut gevonden!

 

Koffiehoek  is onderdeel van een &;broedstraat&; in Amsterdam-Noord.

 

Praten is zilver, koffie is goud.

 

De koffie staat al klaar!

 

Lekker poo?!

 

Bakkie Troost, u aangeboden door de EO.

 

Koffieketen.

 

En toch lees je in eerste instant , nietwaar? 

 

Bean Grounded.

 

Mr. Bean

 

Om óp te eten.

 

Goedemorgen!

 

Laten we espresso expres zo spellen.  (precies zo gespeld) is overigens ook de naam van belangenvereniging en tweemaandelijks Nederlandstalig tijdschrift LHBT-jongeren in Nederland en Vlaanderen.

 

Voor een hotel (waar je toch ook wilt slapen) is de naam &;espresso&; minder handig.

 

Sterk spul he?

 

Een &;shot in the dark&; in koffietermen is een normale koffie waaraan een dubbele espresso wordt toegevoegd.

 

Het Koffiemerk.

 

 

 

 

 

 

Plaats als eerste een reactie

Ook een reactie plaatsen? Word lid van Adformatie!

Word lid van Adformatie → Login →
Advertentie