Nieuw initiatief: Crowdsuing, rechtszaken via crowdsourcing

De activistische rechtszakenwebsite Crowdsuing wil juridische misstanden en financiële middelen verzamelen door middel van crowdsourcing.

Helaas hebben we niet meer de rechten op de originele afbeelding
adformatie

In de categorie crowdfunding initiatieven heeft zojuist een nieuw interessant project het levenslicht gezien. , het voor de rechter brengen van grote bedrijven. Een rol die tot nu toe aan websites als Kassa, Radar of de Consumentenbond was voorbehouden. De deeleconomie doet nu ook in dit segment zijn intrede.

Naar eigen zeggen is Crowdsuing het eerste online platform voor mensen die een groot bedrijf voor de rechter willen slepen en staat voor een eerlijkere samenleving.

Crowdsuing beoogt juridische misstanden aan te kaarten én financiële middelen te verzamelen via crowdfunding om een eventuele rechtszaak te starten. Op deze wijze wil dit initiatief bedrijven en organisaties die zich niet aan de regels houden aanspreken op hun verantwoordelijkheden waar het telt: in de rechtszaal. 

Al met al een interessant initiatief die mensen verantwoordelijk voor het reputatiemanagement van hun organisatie met argusogen zullen bekijken. Merken en organisaties waar misstanen zijn kunnen hun borst natmaken. Het is niet de intentie van Crowdsuing om ellenlange gesprekken te voeren en te bemiddelen. In de FAQ wordt vermeld: "Het rechtssysteem is de plek waar wij ons gelijk halen en waar we een uiteindelijke gedragsverandering (eventueel door wetswijzigingen) af willen dwingen. Burgers en andere organisaties hebben bij onze zaken allang van alles geprobeerd op de bemiddelingsmanier. Ons doel is om duidelijk te maken dat de rechten van burgers en individuen serieus genomen moeten worden, volgens Crowdsuing doe je dat niet door te bedelen."

Crowdsuing is een initiatief van drie maatschappijkritische professionals, ,  , en , die vinden dat grote organisaties en multinationals steeds meer de dienst uitmaken in onze samenleving. Het drietal wil daar iets aan doen door mensen een stem te geven. Crowdsuing werkt samen met advocatenbureaus zoals Eisenmann & Ravestijn en Teurlings & Ellens. Bureau tekende voor de communicatie.

Bronnen: , ,

Plaats als eerste een reactie

Ook een reactie plaatsen? Word lid van Adformatie!

Word lid van Adformatie → Login →
Advertentie