MobileMarketing.nl

‘s Werelds eerste Augmented Reality 2nd screen App wint PromaxBDA Global Excellence Award

Richard Otto, blogger | 23 juli 2013, 8:33

De Israëlische Yes DBS Satellite heeft samen met augmented reality bureau de zilveren prijs voor technische innovatie voor “Living in L.A.L.A Land – The Game”. The PromaxBDA Global Excellence Award gewonnen. “Living in L.A.L.A Land – The Game” is ‘s werelds eerste augmented reality applicatie, dat gebruikt maakt van een 2e scherm.

Door de camera van je smartphone op je tv scherm te richten, neem je beelden van je televisie soap op en in de mobile app worden gebruikt. Daarnaast is er een social media quiz die gaat over de soap met zijn hoofdrolspelers, waarbij antwoorden gedeeld kunnen worden met je vrienden op Facebook. Deze tweede scherm app is gebaseerd op image processing en augmented reality technology, waarbij de app werkt met elk soort standaard tv, Tivo content en YouTube clips.

Daled Dotan (KwazyLABS): "De wereld van augmented reality is ongelooflijk uitdagend en opent een compleet nieuw scala aan mogelijkheden. Om zo’n prestigieuze, technische award uitgereikt te krijgen, betekent voor ons team, dat we met de juiste dingen bezig zijn.”

Or Gottlib(Yes DBS Satellite) vervolgt: “Ik ben ervan overtuigd, dat tweede scherm applicaties ongelooflijke mogelijkheden bieden aan TV aanbieders. Onze succesvolle samenwerking met KwazyLABS heeft geresulteerd in een innovatief product, waarbij consumenten tijdens het kijken van de tv serie ook direct een interactief spel kunnen spelen. Dit soort applicaties is het begin van een nieuw tijdperk en we zijn er trots op, dat we hierin de taak als pioneer hebben”.
De game is verwerkt in het tweede seizoen van de meest populaire docu-reality programma’s in Israel. Het gaat over zes jonge Israëlische muzikanten die in een villa in Los Angeles samen een paar weken doorbrengen. Ze beconcurreren elkaar voor een contract bij een bekende platenmaatschappij. Het wordt uitgezonden op yes Comedy channel.

Over de auteur

Reacties op dit artikel (1)

Comment author avatar

Gerelateerde items Augmented Reality Second Screen 2Nd Screen