Media

TGIF: Vive le Virtual

, blogger | 8 april 2016, 9:47

Brandfighters Virtual Reality

Virtual Reality, de trend die steeds dichterbij komt.

Virtual Reality, de trend die steeds dichterbij komt. En een stuk toegankelijker en mainstream wordt. Maar is het een hype, zoals Google Glass? Of wordt het echt the next thing, zoals op SXSW werd besproken? De meningen zijn verdeeld, de mogelijkheden zijn eindeloos. Vandaag een Viral Virtual Friday.

1.Ikea lanceert VR keuken 
De consument kan veel voordelen uitputten uit VR. Met IKEA VR Experience -  een virtuele keuken die op ware grootte van de gebruiker wordt weergegeven – zet IKEA een belangrijke stap. Klanten kunnen met één muisklik de kleuren van kasten veranderen. Ze kunnen zichzelf ook verkleinen en door de keuken bewegen als een kind dat een meter groot is. Super handig natuurlijk. 

 

2.VR & Graphic design
Schilderen zonder canvas? Magische verf die in de lucht blijft hangen? Als Bob Ross dit had mogen meemaken was hij vast helemaal wild geworden. Tilt Brush is een nieuw tekenprogramma voor de Oculus Rift (of andere VR-brillen) waarmee je driedimensionale schilderijen maakt. Het resultaat is verbluffend, met een realistisch effect. Fascinerend. Wij zouden deze app graag een keer proberen.  

3.  VR meets Wildlife 
Maar VR hoeft niet perse alleen een fun, technisch ding te zijn. Wetenschappers over de hele wereld denken na over hoe zij VR kunnen inzetten om bedreigde diersoorten in leven te houden. Door 360 graden camera’s in de jungle te plaatsen proberen wetenschappers het leefpatroon van jaguars vast te leggen. Het verhaal wordt eigenlijk omgedraaid: in plaats van de onderzoekers daarheen te sturen, brengen we de wereld van de jaguars naar hen toe. Helemaal nieuw is dit idee niet, twee Nederlandse wetenschappers kwamen eerder met een

4.Maar VR levert natuurlijk ook weer hoop hilariteit op.
Er zijn natuurlijk een hoop nadelen van VR reality. Zou het schadelijk zijn? Raken we geïsoleerd van elkaar? Kunnen we fictie en realiteit nog wel van elkaar onderscheiden? Zitten we er over een paar jaar allemaal zo bij, als in onderstaande video?
 

 

Over de auteur

www.brandfighters.com Lees meer over

Reacties op dit artikel (0)

Comment author avatar

Gerelateerde items Virtual Reality Viral Brandfighters

Meer in channel Media

Blijf op de hoogte

Van onze partners

Whitepapers

Populaire blogs