Media

Tiny Riot naar SXSW: reizen, drones en Netflix laat het afweten

, blogger | 11 maart 2017, 0:01

Daniel Hendrikse en Kasimir Landheer doen verslag van dag 1 South by Southwest

Tiny Riot naar SXSW: tien uur vliegen en drie films later zijn we aangekomen op George W Bush airport in Houston. De president waarvan je nooit dacht dat je er naar terug zou verlangen. Onverminderd enthousiast bier gedronken, geslapen en ’s ochtends een Ford Taurus gehuurd om tweeënhalf uur naar Austin te rijden. 

Taxi

Onze taxichauffeur naar het Convention Centre (waar we onze badges konden oppikken) bleek tevens schrijver van het (nog te verschijnen) boek ‘Black Wall Street’. Een boek dat verfilmd gaat worden door Spike Lee, ooit. You heard it here, first.

Netflix en de moord op de virtuele assistent

Als eerst op ons programma staat een lezing van Netflix in het Marriott Hotel, over waarom ze besloten Max te vermoorden.

Max? Max is de virtuele assistent die door 80 miljoen Netflix-abonnees werd gebruikt (seriously killing your darlings) en virtual assistants zijn DE nieuwe content delivery netwerken, dus dat wordt superinteressant. Dat vonden wij en nog ongeveer tienduizend andere SXSW bezoekers, want hoewel we bijna een uur te vroeg zijn, staat er een rij die ons doet denken aan de waiting line van de luchthaven de dag er voor. No problem, we can wait, wait what? De wachtrij wordt plots opgeheven. Netflix is er niet.

Na Max hebben ze ook vakkundig onze eerste SXSW talk gekilled.

Dawn Of The Drones
Geen nood, we kunnen kiezen uit nog 200 andere interessante dingen. We kiezen voor Dawn Of The Drones, een presentatie van een senior consultant van advocatenkantoor Hogan & Lovells. Zij spreekt over drones, commerciële mogelijkheden van drones en wetgeving. Wat blijkt: de business van alleen al de commerciele (filmmakers) drone wordt in 2020 geschat op 20 miljard dollar!

Dus voor een ieder die iets met film doet en nog niet met drones werkt: heel snel een gaan kopen!

Drones en wetgeving: artikel 107

Het deel over wetgeving gaat specifiek over de Verenigde Staten en heel specifiek over 'Artikel 107'. Dat is nogal een obstakel voor filmmakers die drones gebruiken. Er staat bijvoorbeeld in hoeveel mensen één drone mogen besturen en dat drones niet over anderen dan de bestuurder(s) mogen vliegen. Dat klinkt vrij onwerkbaar.

Veel leuker dan de wetgeving is de opkomst van Drone Film Festivals. De eerstvolgende begint volgende week in New York, check het .

Programma

Voor morgen hebben we vijf programmapunten die om 11:00 beginnen en daarna nog meer! We willen in ieder geval naar:

  • Enthousiasm vs Influence: The Power Of Community: Hoe manage je Youtube Talent? 
  • Can Agencies Lead Again? Onderzoek speciaal voor de Nederlandse bureaus.
  • Snapchat for Business: Snap is begonnen in Nederland. Wat gaat het brengen?
  • Is VR/AR The New Storytelling or the old 3D: Gaat VR/AR grote marketingbedragen trekken? 
  • From Youtube Star To Media Company Co-Founder, Wat gaat Casey Neistat doen voor CNN? 

Check het volledige programma . Suggesties voor ons? Please let us know! 

Over de auteur

Daniel Hendrikse en Kasimir Landheer bedenken, produceren en distribueren social videoformats voor merken bij Tiny Riot! (onderdeel van FremantleMedia) Lees meer over

Reacties op dit artikel (0)

Comment author avatar

Gerelateerde items Sxsw Tiny Riot Hendrikse

Meer in channel Media

Blijf op de hoogte

Van onze partners

Whitepapers

Populaire blogs