Abovo Maxlead sluit zich aan bij internationaal netwerk Local Planet

Bureau gaat Benelux-markt bedienen namens Local Planet, dat onafhankelijke bureaus wereldwijd koppelt.

Abovo Maxlead sluit zich aan bij Local Planet, een netwerk van onafhankelijke bureaus. Het bureau gaat namens Local Planet de Beneluxmarkt gaan bedienen. In alle drie de landen liggen volgens ceo Willem-Albert Bol grote kansen en de samenwerking heeft al diverse launching klanten om mee te beginnen.

Local Planet is begonnen in 2016 met als doelstelling om onafhankelijke bureaus wereldwijd te koppelen. Zo kunnen klanten werken met de beste lokale bureaus met één aanpak over landen heen. Alle bureaus samen zijn eigenaar van het netwerk. De 62 aangesloten bureaus dekken wereldwijd de 85 grootste markten af met 220 locaties.

Advertentie
advertisement

De grootste partijen die onderdeel zijn van Local Planet zijn onder meer Horizon (USA), The7stars en Goodstuff Communications (VK), Zertem Communication Group (Spanje), Pilot (Duitsland), Nunn Media (Australië) en Blue Focus (China). De gemeenschappelijke mediabestedingen bedragen 17,2 miljard dollar. Dit levert een mondiaal marktaandeel van 4,6 procent op.

Bol: 'Het DNA van Local Planet past perfect bij ons. Alle bureaus in het netwerk zijn echt lokaal maar hebben een globale blik. Met het Local Planet netwerk zijn wij in staat een grote stap voorwaarts te maken. We werken nu al een tijdje samen in een proefperiode en de energie is opvallend. We verwelkomen enerzijds onze 61 andere partnerbureaus buiten Nederland. Wij zullen hen helpen met onze kennis en kunde. Anderzijds gaan wij hun kennis en kunde inzetten om onze klanten met hun internationale ambities te helpen.'

Plaats als eerste een reactie

Advertentie