ADCN Awards verandert naam in Dutch Creativity Awards

Met een nieuwe naam, een nieuw festival en nieuwe categorieën wil ADCN creatief werk, afkomstig uit verschillende disciplines, samenbrengen.

De ADCN Awards gaan verder onder de naam Dutch Creativity Awards. Maar dat niet alleen, ook heeft de organisatie nieuwe categorieën toegevoegd en organiseert het een creatief festival. 

Advertentie
advertisement

Breder publiek

‘De industrie verandert razendsnel. Disciplines vervagen, versmelten en er komen nieuwe bij, waardoor creativiteit niet alleen meer het domein van de creatieve afdeling binnen een bureau is. Om voor ieder relevant te blijven en een breder publiek aan te trekken, gaan we verder onder een nieuwe naam’, aldus Mervyn ten Dam, voorzitter van ADCN.

Categorieën

De Next Awards zijn uitgebreid met de categorieën: 'Culture' en 'Side-Project'. Hiermee beloont ADCN nu ook werk, ondernemerschap en talent uit de wereld van business, cultuur en impact. Culture richt zich op werk uit de brede creatieve industrie. Projecten voor deze categorie worden gescout door de jury in samenwerking met kunstcurator Gijs Stork. De categorie Side-Project is bedoeld voor projecten die uit eigen initiatief zijn opgezet.

Festival

ADCN organiseert van 11 tot en met 13 april het Dutch Creativity Festival. Een nieuw festival over creativiteit gericht op zowel creative professionals en talent als Nederlandse media en marketing professionals. Het festival bestaat uit een expositie van alle nominaties van de Dutch Creativity Awards, inclusief juryfeedbacksessies. En het programma bevat lezingen, workshops, labs en masterclasses. Projecten kunnen tot en met 7 februari 2019 worden ingestuurd via het Dutch Creativity Awards-platform.

Datums

Open voor inzending: 7 januari 2019
Deadline Advertising/Design/Craft: 1 februari 2019
Deadline Next: 7 februari 2019
Extended Deadline (25% extra fee): 7 februari 2019
Nominaties Campagne: 18-22 maart 2019
Dutch Creativity Festival: 11-13 april

Plaats als eerste een reactie

Advertentie