Viral van de week - Coca-Cola? Nee, Agua!

Social media bureau Dorst & Lesser kiest de viral van de week. Impactvolle, scroll-stopping content, die de doelgroep in het hart raakt.

@UEFA

Het is je vast niet ontgaan; Cristiano Ronaldo drinkt liever water dan Coca Cola. Dit terwijl Coca Cola de hoofdsponsor is van het EK Euro 2020. Tijdens een persconferentie, waar de flesjes prominent in beeld stonden, duwde Ronaldo de cola opzij en zette hij water neer. Tijdens deze actie riep hij: ‘Agua’. Een klein grapje van Ronaldo, maar met grote gevolgen voor het merk.

Advertentie
advertisement

Voetbalspeler Paul Pogba volgde al snel het voorbeeld van Ronaldo. Tijdens een andere persconferentie haalde hij het flesje Heineken van tafel, dat ook hij inruilde voor water. Hij had alleen niet helemaal scherp dat het om 0,0%-bier ging, maar dat terzijde...

Veel merken, zoals Action & Bol.com, pikten de actie van Ronaldo al snel op. Renee Watzema van Rumag pakte wat ons betreft de echte viral en kreeg met zijn video duizenden views.

De acties van deze voetbalspelers maakt veel los. Is het goed dat zulke bedrijven een sportevenement als het EK sponsoren? Is de match tussen Coca-Cola en voetbal wel zo’n goede? Ons maakt het eigenlijk niet uit; wij zitten met popcorn achter het scherm en genieten van alle social-ophef.

Plaats als eerste een reactie

Advertentie