Effie zoekt juryleden

Effie Awards start met de werving van juryleden. Er zijn in totaal 17 zetels te vergeven.

Effie Awards start met de werving van juryleden. Dit zijn de criteria waaraan juryleden moeten voldoen.

De kandidaten moeten beschikken over ruime ervaring in de rol van eindverantwoordelijke op het gebied van marketing en communicatie. Expertise in online, e-commerce of een non-profit organisatie is een pré. Ook moeten zij de cases goed voorbereiden en men moet bij de vakjury-dag aanwezig zijn.

Effie Awards kent vier vakjury’s voor de categorieën: Gedrag Lang, Gedrag Kort, Maatschappelijk en Merk en een hoofdjury. Elke vakjury bestaat uit acht juryleden. In iedere vakjury is er een evenredige vertegenwoordiging van drie VEA-leden, drie BvA-leden en twee juryleden die niet aan een bureau of adverteerder verbonden zijn, daarvan is er één de onafhankelijk voorzitter. De vier voorzitters komen samen in de hoofdjury.

Dit jaar zijn er in totaal 17 zetels voor de vakjury’s te vergeven.

Advertentie
advertisement

Aanmelden en selectie

Kandidaten kunnen zich t/m 18 maart aanmelden door een e-mail met cv en het motivatieformulier te sturen naar info@effie.nl. Het formulier is te dowloaden via deze link.

De Effie Stuurgroep, met vertegenwoordigers uit de besturen van BvA en VEA, maakt de keuze uit de kandidaten en in welke vakjury’s zij plaatsnemen.

Selectiecriterium, naast ervaring en expertise, is dat een jurylid werkzaam is bij een organisatie die lid is of wordt van BvA of VEA. Dit geldt uiteraard niet voor juryleden die een ‘onafhankelijke’ zetel innemen.

Plaats als eerste een reactie

Advertentie