Koninklijke Grolsch kiest voor HPB na succesvol ‘proefproject’

De samenwerking omvat allereerst werkzaamheden voor de merken Grolsch en Kornuit.

Livesessies Grolsch

Grolsch heeft HPB, voorheen Het PR Bureau, uitgekozen voor ondersteuning en advies bij pr en communicatie. De keuze volgt na een kennismakingsfase eind 2019 waarin HPB de succesvolle pr-lancering van het ‘Oud & Nieuw’-bier Grolsch Finale heeft ontwikkeld.

De samenwerking omvat allereerst werkzaamheden voor de merken Grolsch en Kornuit, waarvoor inmiddels al enkele activaties zijn uitgerold, zoals de Grolsch #helpdehoreca Live Sessies aan het begin van de coronacrisis. Samen bouwen de partijen aan Grolsch als autoriteit op het gebied van vakmanschap, karakter en duurzaamheid. Alles vanuit verdiende aandacht.

In de kennismakingsfase vroeg Grolsch HPB een pr-activatie te ontwikkelen rondom haar champagne-bier Finale, een alternatief voor champagne tijdens de jaarwisseling. Na deze succesvolle activatie ondersteunde HPB de bierbrouwer bij de lancering van haar nieuwe campagne ‘Proef de seizoenen’.

Tijdens de coronacrisis was Het PR Bureau samen met Grolsch en Fitzroy onderdeel van de conceptingfase en de organisatie van de Grolsch #helpdehoreca Live Sessies: kleine concerten van vijf Nederlands artiesten (waaronder Nielson en Miss Montreal) vanuit lege horecazaken waarmee geld voor #helpdehoreca werd opgehaald.

HPB begeleidde het volledige pr-traject met als  resultaat aandacht voor de sessies in onder meer Shownieuws, RTL Boulevard, het AD en Nu.nl. Ook is Het PR Bureau in deze periode betrokken geweest bij het onder de aandacht brengen van het speciale Oranje Blik tijdens Woningsdag.

Ard Bossema, verantwoordelijk voor marketing bij Koninklijke Grolsch, denkt dat HPB het bedrijf goed kan ondersteunen bij pr en het verkrijgen van publiciteit. ‘Met hun inzet en betrokkenheid in de afgelopen maanden met als climax de Grolsch #helpdehoreca Live Sessies hebben zij hun vakmanschap op het gebied van PR en verdiende aandacht meer dan waargemaakt.'

 

Advertentie
advertisement

Plaats als eerste een reactie

Advertentie