Martin Sorrell voor rechtbank voor saillante getuigenis over aankoop MediaMonks

Rogier Schalken vermoedt onjuiste informatie bij vertrek, zegt anders miljonair te zijn geweest.

Martin Sorrell
World Economic Forum door Sebastian Derungs

Rogier Schalken mag Martin Sorrell en vier andere getuigen oproepen om vragen te stellen over de verkoop van MediaMonks aan S4 Capital, het bedrijf dat Sorrell opzette na zijn vertrek bij communicatiegigant WPP.

Schalken vermoedt dat hem tijdens zijn vertrek een onjuiste voorstelling van zaken is gegeven over de verkoop van MediaMonks. Hij wordt nu in staat gesteld getuigen te horen om eventueel een bodemprocedure te kunnen beginnen.

Wie er naast Sorrell precies gaan getuigen is onduidelijk. Het verhoor van Sorrell zelf is in ieder geval saillant. Over zijn rol bij het verkoopproces bestaan 'nogal wat blind spots', volgens de advocaat van Schalken tegen het FD. WPP stelde destijds dat Sorrell vertrouwelijkheidsafspraken had geschonden.Hij zou informatie hebben verzameld over MediaMonks terwijl hij nog bij WPP werkzaam was.

Vertrek vanwege koers bedrijf

Schalken was eind 2017 head creative of films bij MediaMonks, toen hij besloot te vertrekken wegens verschil van inzicht over de koers van het bedrijf. Hij verkocht zijn bedrijfscerticaten voor 17.200 euro.

Een halfjaar later werd MediaMonks geacquireerd door Sorrells S4 Capital voor zo’n €300 miljoen euro. Schalken stelt zijn vertrekregeling nooit te hebben afgesloten als hij had geweten van de verkoopplannen. Volgens hem zou hij miljonair zijn geweest als hij zijn belang van 0,7% in MediaMonks na de deal met Sorrel had verzilverd. Hij wil nu dat zijn vertrekregeling wordt ontbonden vanwege dwaling.

Zestig minuten

MediaMonks ontkent dat het Schalke heeft misleid toen hij vertrok bij het bedrijf. De verkoop van zou pas in februari 2018 zijn gestart, na de ontbinding van het contract met Schalken. Ook betwist het de grootte van het aandeel dat Schalken bezat in MediaMonks. Peter Rademaker, de cfo van MediaMonks, rekende het FD voor dit niet meer dan 0,029% zou betreffen, 'circa 1/25e van wat hij of zijn advocaat aangeeft'. Op basis daarvan zou een mogelijke vergoeding eerder uitkomen op €85.000.

Schalken krijgt van de rechtbank in Almere de kans maximaal vijf personen ieder zestig minuten lang te bevragen over de MediaMonks-overname.

Plaats als eerste een reactie

Ook een reactie plaatsen? Word lid van Adformatie!

Word lid van Adformatie → Login →
Advertentie