Mensch werkt voor Netherlands Commercial Court

Een nieuwe internationale rechtbank in Amsterdam

Recent heeft de Eerste Kamer ingestemd met wetgeving die Engelstalige rechtspraak mogelijk maakt in Nederland. Deze uitkomst is het sluitstuk in de oprichting van de Netherlands Commercial Court (NCC), een rechtbank gespecialiseerd in complexe internationale handelszaken.

Met de oprichting van de Netherlands Commercial Court komt de Rechtspraak tegemoet aan de roep van het internationaal opererende bedrijfsleven. Daar bestaat al langer de vraag om gespecialiseerde en Engelstalige overheidsrechtspraak.

De NCC kent 2 kamers, 1 bij de rechtbank Amsterdam en 1 bij het gerechtshof Amsterdam. In deze gespecialiseerde kamers vindt internationale handelsrechtspraak in het Engels plaats. De Rechtspraak denkt dat de NCC bijdraagt aan het vestigingsklimaat en de economische ontwikkeling in Nederland.

Jack de Graaff (managing partner Mensch): “Achter de schermen is Mensch al ruim 2 jaar actief als adviseur. Het NCC is een prachtig Nederlands initiatief, eervol om daar zo nauw bij betrokken te zijn”.

Reacties:

**Bold** _italic_
Uw emailadres wordt uitsluitend gebruikt om mogelijk contact met u op te nemen naar aanleiding van uw bericht en is alleen zichtbaar voor de redactie.