Snap komt met partnerprogramma om bureaus te helpen met AR-lenzen

De partners krijgen een certificering op het gebied van AR-lenzen, een functionaliteit in Snapchat.

Foto: TeroVesalainen (Pixabay)

Snap Inc., het bedrijf achter Snapchat, lanceert het Lens Creative Parner-programma in Nederland om zo bureaus te helpen bij de ontwikkeling van campagnes met de AR-technologie voor Snapchat-lenzen. Het programma is eind vorig jaar van start gegaan met partners MediaMonks, GoSpooky en Superhero Cheesecake.

De bedoeling is dat ontwikkelaars van de Snap-lenzen een certificering krijgen, zodat de aanwezige kwaliteit inzichtelijker wordt voor merken. Volgens Snap zouden merk-campagnes op deze manier effectiever worden.

De Snap-partners worden geselecteerd op basis van AR-ervaring en moeten een training volgen op het gebied van ontwikkelingsprocessen, best practies, advertentiebeleid en de targeting-mogelijkheden voor AR Lenses in Snapchat. Het is mogelijk dat er later dit jaar meer Nederlandse partners worden toegevoegd aan het programma.

Advertentie
advertisement

Lenzen met groot bereik

AR speelt een grote rol bij Snapchat. 1 op de 3 gebruikers doet een beroep op een AR-lens. Er zijn al ruim een kwart miljoen lenzen gebouwd door de community en deze lenzen zijn 15 miljard keer bekeken.

Jeroen van der Meer, ECD & MD Europe MediaMonks, geeft aan dat AR steeds belangrijker wordt voor merken wereldwijd. ‘Lenses zijn een goed voorbeeld hiervan: laagdrempelig digitaal entertainment, waarmee merken gebruikers aan kunnen spreken en eenvoudig fans kunnen creëren.’

‘Een partnership met Snap is dan ook een no-brainer om bij te blijven bij de technische innovatie en om onze creatieve mensen te blijven triggeren de meest indrukwekkende toepassingen van AR te blijven verzinnen’, vertelt Niels van Esch, managing partner van Superhero Cheesecake.

Tim van de Wiel, oprichter van GoSpooky: ‘Snapchat laat met name met de Lenses zien hoe merken nog krachtiger de conversatie met hun publiek kunnen aangaan.’

Plaats als eerste een reactie

Advertentie