Het Concertgebouw Concours is digitaal vanwege coronavirus

Concertgebouw werkt samen met TikTokkers om jong muzikaal talent te inspireren muziek te maken.

TikTokkers Jesse, Nova en Quinten in Het Concertgebouw

Het Concertgebouw wil met medewerking van drie populaire Nederlandse TikTokkers jonge kinderen enthousiasmeren om deel te nemen aan een muziekconcours. Hierdoor hopen ze de kinderen te stimuleren om muziek te gaan maken. Doordat de scholen dicht zijn is er volgens Het Concertgebouw een grotere kans dat er meer tijd besteed gaat worden aan de muzikale ontwikkeling.

Jesse, Nova en Quinten, de drie bekende TikTokkers zijn samen goed voor meer dan 800.000 volgers. De eerste ronde van het Concours is digitaal via YouTube, en daardoor ongehinderd door het Corona-virus.

Advertentie
advertisement
Het Concertgebouw Concours

TikTok & Het Concertgebouw

TikTok is met 1,5 miljoen gebruikers het snelst groeiende social media netwerk van Nederland en populair onder jongeren. Het platform draait om het playbacken van muziek, geluidseffecten en soundbites. Vanwege de muzikale kant van het netwerk zocht Het Concertgebouw contact met drie van de meest populaire en, zo stelt Het Concertgebouw, meest muzikale TikTokkers:  Nova (17 jaar, 214.000 volgers) , Jesse (18 jaar, 288.000 volgers) en Quinten (15 jaar, 410.000 volgers). Samen hebben ze reeds verschillende video’s opgenomen in Het Concertgebouw.

Resultaten en aanmelding

Het Concertgebouw geeft aan dat op de dag dat de video’s online kwamen er honderdduizenden kinderen zijn bereikt. Daarbij waren de reacties enthousiast. TikTokker Jesse vertelt over het digitale evenement: ‘Echt uniek op deze locatie te mogen tiktokken! Ik weet zeker dat heel veel kinderen het gaaf vinden hier muziek te mogen maken.' De video's zijn tot nu toe 135K bekeken, hebben 39,5K likes opgeleverd en 800 reacties, volgens Het Concertgebouw.

Koninklijk Concertgebouw Concours

Jonge musici binnen alle muziekstijlen zijn welkom om deel te nemen aan het concours met het als doel om Het Concertgebouw toegankelijk te maken voor kinderen. Het is een concours voor alle kinderen die zingen of een muziekinstrument bespelen. Claudia Lotti, hoofd educatie bij Het Concertgebouw vertelt over de campagne voor het concours: ‘Het concours is voor ons een prachtige manier om musicerende kinderen uit heel Nederland een podium te geven. Meedoen is een mooie afleiding in deze tijden. Met de workshop en masterclass kunnen we kinderen ook echt een extra motivatie geven om verder te gaan in de muziek.’ 

De Finale, als corona het toestaat

Het gehele concours is opgezet als een wedstrijd waarvan de finale is op 21 juni in Het Concertgebouw. Als alles doorgaat wordt er op die dag opgetreden voor een jury met onder anderen dirigent Vincent de Kort, violist Julia Philippens en bandoneonist Carel Kraayenhof. Het Koninklijk Concertgebouw Concours wordt mede mogelijk gemaakt door de Vandenbroek Foundation en meedoen kan nog via concertgebouw.nl/concours.

Noot: De video's van Quinten, Jesse en Nova zijn enkele weken geleden al opgenomen, ruim voor de Cornona-maatregelen.

Lees al onze artikelen die te maken hebben met het coronavrius in ons dossier.

Reacties:

**Bold** _italic_
Uw emailadres wordt uitsluitend gebruikt om mogelijk contact met u op te nemen naar aanleiding van uw bericht en is alleen zichtbaar voor de redactie.
Advertentie