Dit zijn de beste brand activations van juli

De maand waarin een sportmerk doping promoot tijdens de Tour en een Zweedse verzekeraar een sluimerend probleem op de agenda krijgt.

Brandbase

Evolution Hotels – Draagbare Slaapkamers

Bureau: NOSSA

Evolution is een Portugese hotelketen die zich onderscheidt in innovatiekracht en duurzaamheid. Om dat onder de aandacht te brengen, bedacht creative agency NOSSA een gaaf concept. Ze lieten draagbare, kartonnen bedden ontwikkelen en zetten die neer op Lissabon Airport. Vermoeide passagiers die een dutje wilden doen, konden er gratis een meenemen en opklappen in een rustig hoekje van het vliegveld.

Advertentie
advertisement

37.5 Technology – Gratis Doping

Bureau: WorkinProgress

Voor 37.5 Technology was de Tour de France hét moment voor een provocatieve campagne voor een nieuw lijn van verkoelende kleding. In Dope with This moedigt het Amerikaanse merk sporters aan om ‘doping’ te gebruiken door elke dag gratis kits weg te geven. De campagne is doorspekt met knipogen naar dopinggebruik, van beeldmateriaal met bloedzakken tot en met prikkelende slogans als ‘You better hurry up. The stash won’t last long.’

Länsförsäkringar – #ImPerfect

Bureau: Stendahls

De gefotoshopte realiteit op sociale media heeft een negatief effect op het zelfbeeld van veel tieners. De Zweedse jongerenverzekeraar Länsförsäkringar brengt dit probleem naar boven in de #ImPerfect-campagne. Het bedrijf vroeg bekende acteurs, muzikanten en andere influencers om zich tijdens grote evenementen te transformeren in een menselijk billboard. De Zweedse media doken vol op het verhaal, waardoor het binnen de kortste keren nationaal nieuws werd.

BrandActivation.com, een blog van BrandBase, selecteert elke maand drie inspirerende brand activation-cases voor Adformatie. In januari wordt het allerbeste werk van het jaar gekozen.

Plaats als eerste een reactie

Advertentie