Premium

New Balance zet in op basketbal: Eyeforce maakt film met Jessey Voorn

De film Rooted in Shadow gaat over basketballer Jessey Voorn en zijn vader die bokser was.

Jessey Voorn in Rooted in Shadow

Professioneel basketballer (voor New Heroes Den Bosch) Jessey Voorn groeide op in de schaduw van zijn vaders successen. Zijn vader, Ramon Voorn, is viervoudig Nederlands bokskampioen in de zwaargewichtklasse en behoorde in de jaren ’80 van het vorige millennium tot het ‘dreamteam’ van boksschool Albert Cuyp.

Rooted in Shadow is een korte coming of age film waarin Jessey probeert om in de voetsporen van zijn vader te treden. Dat wil zeggen dat hij de explosiviteit en het voetenwerk van het boksen uiteindelijk gaat toepassen in zijn eigen sport, basketbal. De film is gesponsord door sportkledingmerk New Balance, dat sinds kort inzet op basketbal en net de OMN1S, een special edition model van NBA-speler Kawhi Leonard, op de markt heeft gebracht.

Advertentie
advertisement

‘Er bestaan veel vader-zoon sportverhalen, maar vaak zijn vader en zoon actief in dezelfde sport. Denk aan de familie Blind bij Ajax, en Max en Jos Verstappen. Maar in dit verhaal is dat anders. Jessey gebruikt zijn bokstechnieken namelijk als professioneel basketballer en staat daardoor bekend als goede “rhythm shooter”. Het unieke vind ik dat de twee sporten enorm complementair zijn als het gaat om de manier van bewegen. Daar hebben we visueel veel nadruk op gelegd in de film’, vertelt regisseur Bob van de Gronde van Eyeforce.

Videoclip

Eyeforce, bekend van sportcommercials en -documentaires voor merken als Red Bull, Corona en Samsung (Samsung SmartSuit, waarvoor Eyeforce de film maakte, won 2 Leeuwen in Cannes, NA), brengt met Rooted in Shadow naar eigen zeggen een film met ‘soul’ uit. De film wordt volgens Van der Gronde voor een aanzienlijk deel ook gedragen door muziek van Black Pumas, een nieuwe band uit Amerika.

‘Op geheel eigen manier dragen de lyrics van de song Oct 33, dat over een traumatisch verleden gaat, bij aan het verhaal. Ik heb bewust gekozen om de film meer als een videoclip te laten voelen  en het verhaal verteld met blikken, soundbites en song lyrics. Het vader-zoon thema sprak mij ook aan, omdat ik zelf inmiddels vader ben en mezelf afvraag in hoeverre ik mijn zoon zou sturen in de keuze voor een sport. Er is een dunne lijn tussen enthousiasmeren en een bezeten "voetbal-, boks- of basketbal-vader" worden. Dat spanningsveld, en de bewonderenswaardige manier waarop Jessey daarmee om is gegaan vormt de kern van het verhaal.'

Ramon leerde zijn zoon van jongs af aan stoten, duiken en bewegen als een bokser, en traint nu nog steeds af en toe met zijn zoon. Jessey: 'Mijn vader komt nog bij iedere wedstrijd kijken en hij ziet direct als mijn voetenwerk slecht is; dat betekent dan wat extra touwtje springen die week. Daarna merk ik dat ik meteen weer on-point bent.'

Ramon Voorn (l.) en regisseur Bob van der Gronde (r.)
Ramon Voorn (l.) en regisseur Bob van der Gronde (r.)

Credits:

Regie Bob van de Gronde

Producer Mascha Spaans, Lucia Debernardini

Cinematography Jurgen Lisse, Renze Royé

Editor Aron van Blooijs

Colorist Ruben Labree

Sound Design Guido Maat 

Project Manager Egon Feiner

1st Ad Coco Seignette

1st Ac Linde van Pinxten, Melvin Erné, Maxime van Erp

2nd Ac Anna Lee

Steadicam Jasper van Gheluwe

Gaffer Bart Blankenzee, Mick Durlacher

Best Boy Joris van Gulik, Lieneke Veen

Sound Abdurrahim Gulten, Gerald Sandel

Artdirector Suki Verwiel

Stylist Sander Strijbos

Hair / Make Up Laura van Duijnhoven, Dominique Codee, Joes Bek

Behind The Scenes Cas Kerssens, Catering Eetfabriek

premium

Word lid voor € 1,-

Om dit artikel te kunnen lezen, moet je lid zijn van Adformatie. 15.000 vakgenoten gingen jou al voor! Meld je ook aan en betaal € 1,- voor de 1e maand.

Ja, ik wil lid worden

Reacties:

**Bold** _italic_
Uw emailadres wordt uitsluitend gebruikt om mogelijk contact met u op te nemen naar aanleiding van uw bericht en is alleen zichtbaar voor de redactie.
Advertentie