Fast food fight: Burger King haalt uit naar KFC

Na het plagen van McDonald’s richt Burger King zijn pijlen nu op KFC.

Burger King trolt zijn concurrent Kentucky Fried Chicken (KFC). In de campagne figureert Colonel Sanders als de grillkoning. Het spotje is gemaakt door MullenLowe.

Colonel Sanders is de oprichter van KFC en komt regelmatig voor in de reclame-uitingen van het merk. Burger King gebruikt de iconische man, die altijd gekleed in een wit kostuum is, op een strategische manier.

Grillkoning

Het reclamespotje start met een voice-over met een Zuid-Amerikaans accent. Ook klinkt er western-muziek op de achtergrond. De kijker ziet iemand die zich aankleedt. Hij pakt een witte blouse, doet een riem met daarop vuurvlammen om en schuift een paar grote gouden ringen om zijn vingers. De camera glijdt omhoog en brengt de man volledig in beeld: daar zien we de grillkoning, oftewel: KFG (‘King of Flame Grilling’). Ondanks het masker herkent de kijker Colonel Sanders meteen aan het witte kostuum.

Ook serveert Burger King op sommige locaties de nieuwe kipburger met een KFC-verpakking.

Big Mac

Burger King is druk bezig met het pesten van concurrenten. McDonald's verloor zijn alleenrecht op het gebruik van de naam 'Big Mac'. Burger King greep meteen zijn kans en lanceerde met een knipoog burgers met namen als: 'Burger Big Mac wished it was' en 'Like a Big Mac, but actually big'.

Wanneer gaat Burger King zijn concurrent Wendy's trollen? 

Burger King plagerijtje naar McDonald's

Plaats als eerste een reactie

**Bold** _italic_
Uw emailadres wordt uitsluitend gebruikt om mogelijk contact met u op te nemen naar aanleiding van uw bericht en is alleen zichtbaar voor de redactie.
Advertentie