Gastblog: Hoe een hoopje ellende een tv-ster werd

Een jaar geleden was Binck nog een zielig hoopje ellende. De Duitse herder was vel over been, extreem gestrest en had vreselijke jeuk

De Dierenbescherming nam hem onder de hoede. Het koste veel tijd, geduld en liefde, maar inmiddels heeft Binck zijn levensgeluk hervonden. In de tv-spot, onderdeel van de dierendagcampagne, vertellen ze het ware verhaal van deze bijzondere hond. Sabine Schipper van de Dierenbescherming vertelt meer over Binck en hun commercial die in de race is voor de Ster Gouden Loeki-award.

Met de dierendagcampagne 'Help ons redden' vragen we jaarlijks in oktober extra aandacht voor ons reddingswerk. Onze inspecteurs, medewerkers en vrijwilligers staan 24/7 klaar om dieren in nood op te vangen en te helpen. We kozen ervoor om deze keer het verhaal van Binck te delen, omdat hij ons allemaal zó had geraakt. Hij was verwaarloosd, graatmager en had na alle ellende zijn levenslust verloren. Dat Binck uiteindelijk een thuis vond en zijn trauma’s achter zich liet, bewijst hoe urgent ons werk is.

Gevoelige snaar

De commercial kwam tot stand dankzij de inzet van enkele toegewijde dierenbeschermers.  En Binck natuurlijk, die met zijn ietwat hulpeloze blik nog steeds een gevoelige snaar weet te raken. Het prachtige Fix You van Coldplay – voor ons belangeloos ingezongen door Ruben Hein - ondersteunt het verdrietige verhaal dat tegen alle verwachtingen in zo’n mooi einde kreeg. Dit is waar alle medewerkers en vrijwilligers zo hard voor werken!

Help ons redden met stemmen

Onze commercial met Binck is in de race voor de Ster Gouden Loeki 2018. Een kroon op ons werk. Niet alleen voor Visual Noise, producent van de spot, maar ook voor de inspecteurs die Binck opvingen en de verzorgers die hem naar een nieuw thuis begeleidden. Binck staat symbool voor alle dieren in Nederland die onze hulp nodig hebben. Dus stem op de tv-commercial die verder gaat dan een reclameblok, stem op Binck. Alvast bedankt!

Van donderdag 10 januari tot dinsdag 22 januari om 12:00 uur kun je online stemmen op jouw 3 favoriete commercials voor de Ster Gouden Loeki Jaarverkiezing 2018. Dat doe je hier: http://stergoudenloeki.nl

Plaats als eerste een reactie