Gastblog: wat doen we eigenlijk met Kerst?

Ja, wat doen we eigenlijk met Kerst? En nog belangrijker voor Albert Heijn (en reclamebureau TBWA\NEBOKO): wat doen we met de Kerstcampagne?

Ja, wat doen we eigenlijk met kerst? Het is een onschuldige vraag, meestal gesteld tussen neus en lippen door. Een beetje alsof je vraagt: wat doen we eigenlijk met die oude tuintegels? Maar waar die tuintegels 2 dagen later t.e.a.b. op Marktplaats staan, hangt de vraag ‘Wat doen we eigenlijk met kerst’ een week later nog steeds als een donderwolk in de huiskamer. Alsof je niet genoeg te doen hebt in December!

Gelukkig had Albert Heijn een handige tool: menukaartjes. Met daarop de favoriete gerechten van Nederland. Kant en klaar. Of als kant-en-klaar recept, want een beetje de kok gaan uithangen is natuurlijk ook leuk.

Toen bij ons op kantoor de vraag “Wat doen we eigenlijk met kerst?” werd gesteld, hing er ook even een donderwolk. Eén collega rapporteerde zelfs een klamme bilnaad. Want ja, de kerstcampagne! De lat ligt hoger dan hoog en de concurrentie is moordend. Zijn we eerst maar wat tuintegels gaan kopen op Marktplaats, om daarna vol aan de slag te gaan.

Tommy's Kerst

Wij vonden het ontzettend schattig: Tommy die zijn eigen kerstdiner organiseert. En iedereen mag een eigen gerecht meebrengen want de slimmerik heeft de menukaartjes van Albert Heijn handig verwerkt in zijn handgemaakte uitnodigingen. Dat hij dat was vergeten te melden aan zijn ouders was dan weer minder handig. Net als wij smolt het Nederlandse publiek voor onze dappere Tommy.

Een onvergetelijke Kerst - Albert Heijn & TBWA\NEBOKO

Copycat?

Op Twitter was nog wel even verwarring over de kat die aan de kersttafel zat. Zijn de Jumbo-kat en de Appie-kat dezelfde? Dat ie eerste kerstdag bij Jumbo aan tafel zit en dan doodleuk tweede kerstdag aanschuift aan de kersttafel van onze Tommy? Katten prikken tenslotte graag een vorkje mee bij de buren.

Gelukkig kon Luuk Ikink ’s avonds bij RTL Boulevard melden dat het toch echt om twee verschillende katten ging. Dat had ie, behalve aan het indrukwekkende acteerwerk, trouwens ook kunnen zien aan het strikje van onze kat, maar goed, Luuk Ikink hè.

Het mag duidelijk zijn: wij zijn ontzettend trots op onze Gouden Loeki nominatie! En ook een beetje blij dat Kerst 2020 nog ver weg is :-)

Stemmen

Gaan we nu nog een beetje reclame maken voor onszelf:

Stemmen op “Een onvergetelijke kerst” kan tot dinsdag 11 februari 2020, 12:00 uur via www.stergoudenloeki.nl 

Doen hè! Ilse, Bart, Tommy en de kat Muis rekenen op jullie.

 

Albert Heijn & TBWA\NEBOKO

Wie wint de 25ste Gouden Loeki?

Donderdag 13 februari 2020 vindt de 25ste Gouden Loeki uitreiking plaats in Theater Amsterdam. Wie vind jij dat er moet winnen? Bekijk alle finalisten op onze speciale webpagina.

Plaats als eerste een reactie

**Bold** _italic_
Uw emailadres wordt uitsluitend gebruikt om mogelijk contact met u op te nemen naar aanleiding van uw bericht en is alleen zichtbaar voor de redactie.