Google maakt kunstwerken voor iedereen toegankelijk met een 'Art Selfie'

In de VS konden konden mensen al langer hun eigen 'Art Selfie' maken, maar sinds kort is de functie ook wereldwijd beschikbaar.

Artselfie

Google maakt de functie ‘Art Selfie’ op de ‘Google Arts & Culture’-app wereldwijd beschikbaar. Hiermee kunnen gebruikers een selfie nemen en worden zij gekoppeld aan een kunstwerk. Op deze manier wil Google de grootste kunstwerken uit de geschiedenis toegankelijk maken voor iedereen.

Mona Lisa
De functie werkt met visuele machine learning. Wie met de app selfie maakt, krijgt te zien op welk kunstwerk hij of zij lijkt. Daarvoor gebruikt de zoekmachine een database met kunstwerken die beschikbaar worden gesteld door 650 kunstpartners. Zo kunnen gebruikers ontdekken of zij trekjes delen met bijvoorbeeld Mona Lisa of het Meisje met de parel.

‘Doordat mensen bij het resultaat meer informatie krijgen over het werk en de kunstenaar, kunnen zij op een laagdrempelige manier kennismaken met de kunstgeschiedenis’, zegt Rachid Finge, communicatiemanager bij Google Nederland. ‘Miljoenen mensen hebben al ervaren hoe het is om je evenbeeld in kunst te vinden. We zijn blij dat dat nu ook in Nederland kan.’

Advertentie

Plaats als eerste een reactie

**Bold** _italic_
Uw emailadres wordt uitsluitend gebruikt om mogelijk contact met u op te nemen naar aanleiding van uw bericht en is alleen zichtbaar voor de redactie.
Advertentie