Hof van Saksen zoekt met dynamische video-advertenties verbinding met de doelgroep

In samenwerking met StoryTeq en Jalt gaat Hof van Saksen dynamische video’s inzetten op social media om meer relevantie te creëren.

Hof van Saksen, onderdeel van Landal GreenParks, lanceert dynamische video’s. Dit zijn gepersonaliseerde advertenties op basis van data. Met de campagne zoekt het vakantieresort aansluiting bij de belevingswereld van de kijkers.

De videocampagne bestaat uit geautomatiseerde video’s. De ontvanger krijgt uitingen te zien die zijn afgestemd op zijn of haar interesses, gedrag of demografisch profiel. Zo wil Hof van Saksen de doelgroep bedienen met relevante content op Facebook en Instagram.

Duizend advertenties
Bureau Jalt heeft de video’s gemaakt en marketingbureau StoryTeq rendert deze in duizend verschillende advertenties voor social media. ‘Hierdoor is het mogelijk om voor elk segment automatisch een andere boodschap te tonen’, legt Simon Blok, accountmanager bij StoryTeq, uit.

Hij geeft een voorbeeld: ‘Stel, je bent een liefhebber van lekker eten en je hebt kinderen die jonger zijn dan vijf jaar. Dan tonen we jou de video-advertentie met beelden van de restaurants van Hof van Saksen, de mogelijkheid van een privéchef in je eigen accommodatie en de faciliteiten voor jonge kinderen.’

Gastprofielen

Hof van Saksen wil met de campagne gastprofielen werven, verklaart Simone Lopulisa, online media en sales specialist bij Landal GreenParks. ‘De video-advertenties zijn een oproep om deel te nemen aan een winactie. Mensen die op de link klikken worden geleid naar deze websitepagina. Als ze hun gegevens achterlaten maken ze kans op een vakantie bij Hof van Saksen.’

Hof van Saksen
Hof van Saksen

De gegevens gebruikt het vakantieresort om hun database te optimaliseren. Lopulisa: ‘We vragen aan mensen hun naam, geslacht en e-mailadres. Op basis van deze data creëren we een rijk profiel, waardoor we de communicatie op persoonlijke interesses kunnen afstemmen.’

Hoe Hof van Saksen omgaat met deze gegevens, antwoordt Jolien Wind projectmanager bij Jalt: ‘Op basis van openbare informatie op Facebook stemmen wij de video’s op interesses af. Mensen hebben hiervoor aan Facebook toestemming gegeven. Dit geldt ook voor de informatie die zij achterlaten voor de winactie; men moet akkoord gaan met de actievoorwaarden.'

Reacties: 1

**Bold** _italic_
Uw emailadres wordt uitsluitend gebruikt om mogelijk contact met u op te nemen naar aanleiding van uw bericht en is alleen zichtbaar voor de redactie.
Nens
De video's in deze berichtgeving zijn niet door Jalt gemaakt maar gefilmd en gemonteerd door www.fidesvideo.nl!
Lees meer Lees minder
**Bold** _italic_
Uw emailadres wordt uitsluitend gebruikt om mogelijk contact met u op te nemen naar aanleiding van uw bericht en is alleen zichtbaar voor de redactie.
Advertentie