‘I Amsterdam’ moet weg, maar ‘Ik Val Op’ mag wel

Gemeente en Vervoersregio Amsterdam plaatsen op het Haarlemmerplein een metershoge boog met ‘Ik Val Op’.

De Amsterdamse gemeenteraad wil van ‘I Amsterdam’ af. De leus zou te individualistisch zijn en toerisme stimuleren. Terwijl alle ogen zijn gericht op deze letters, doemt er afgelopen week ineens ander symbool in de stad op: een metershoge boog versierd met de letters ‘Ik Val Op’.

De verlichte boog op het Haarlemmerplein hoort bij de fietslicht-campagne Ik Val Op. Vervoerregio, Gemeente Amsterdam en Natwerk zijn verantwoordelijk voor deze activatie die fietsverlichting moet stimuleren. Wie onder de boog fietste, kreeg een gratis fietslamp. Meer dan 3 duizend fietsers hebben een lamp gekregen.

‘Met deze landelijke campagne willen we het individu aanspreken en op een positieve stimuleren dat ze met licht fietsen', zegt Iris Boxem, communicatieadviseur bij Vervoerregio Amsterdam. 'Wij voeren deze campagne al een paar jaar en steeds hebben we een andere activatie.' Waarom gemeente Amsterdam geen problemen had met de verlichte entree, weet Boxem niet. ‘We waren hiermee al bezig voordat I Amsterdam ter discussie werd gesteld.’

De activatie reist na Amsterdam verder naar 14 andere gemeentes.

Credits
Concept & productie: Natwerk
Bouwer installatie: Jessy Gilling
Verantwoordelijke klant: Maaike van Assema, Willemijn Hut (Vervoerregio) & Lisa Moerkerken (Gemeente Amsterdam)

Reacties:

Monique Botman
Wat een raar stukje dit. Wat heeft I Amsterdam nu met Ik val op te maken. Sorry hoor, maar dan begrijp je dus echt niet waar de I Amsterdam discussie over gaat.
Lees meer Lees minder
**Bold** _italic_
Uw emailadres wordt uitsluitend gebruikt om mogelijk contact met u op te nemen naar aanleiding van uw bericht en is alleen zichtbaar voor de redactie.
Advertentie