Ikea plaatst vogelhuisjes en insectenhotels in Londen

Op deze manier wil de winkelketen bijdragen aan de flora en fauna in de Engelse hoofdstad.

Meubelgigant Ikea lanceert een duurzame winkel in Londen Greenwich. Voor de opening slaat de Zweedse keten de handen ineen met lokale kunstenaars en ontwerpt huisjes voor vleermuizen, vogels en insecten. De campagne is opgezet in samenwerking  met bureau Mother.

De Zweedse keten is op de duurzame toer. Op dit moment is 60 procent van zijn assortiment gemaakt van gebruikte materialen en Ikea wil vanaf 2030 alleen nog gerecyclede producten verkopen. In februari opende de meubelgigant zijn meest duurzame winkel in Londen. Het pand is voorzien van groene technologieën, zoals zonnepanelen en een regenwateropvang. Nieuw is de komst van een ‘learning lab’, waar klanten kunnen meedoen met workshops over recyclen en repareren van oude meubels. En op het dakterras kunnen zij yoga- en meditatielessen volgen.  

Advertentie
advertisement

Oude werktafels

Ter gelegenheid van de opening maakt Ikea samen met een groep kustenaars milieuvriendelijke huizen ter bevordering van de lokale flora en fauna. De ‘wildhomes’ hangen in en rondom Sutcliffe Park, en zijn gemaakt van oude Ikea-meubels. De huisjes bieden beschutting voor allerlei soorten wezens.  

Zo maakt ontwerpster Adam Nathaniel Furman een insectenhotel van oude werktafels. Je Ahn van Studio Weave ontwerpt een onderkomen voor vleermuizen en vogels van oude mentale tafels. En kunstenaar Rob Lowe, van het bureau Supermundane, creëert vogelhuisjes van een oude stellingkasten. 

Insectenhotel - Adam Nathaniel Furman
Vogelhuisje - Studio Weave (Je Ahn)
Vogelhuisje - Supermundane (Rob Lowe)

Speelgoedboot

De campagne is onderdeel van een reeks stunts die horen bij de opening van de winkel in Greenwich. Vorige maand maakte Ikea twee grote ‘speelgoedboten’ die plastic en ander rotzooi uit vervuilde wateren halen. Elke plasticstofzuiger vangt 20 kilo afval. Van het opvangen plastic maakt Ikea een kunstwerk.

Plaats als eerste een reactie

**Bold** _italic_
Uw emailadres wordt uitsluitend gebruikt om mogelijk contact met u op te nemen naar aanleiding van uw bericht en is alleen zichtbaar voor de redactie.
Advertentie