Ikea heeft advies voor alle bedvechtende koppels

Touwtrekken aan de dekens kennen we vast allemaal wel. Ikea-campagne wil deze, en andere probleempjes oplossen.

Ikea wil een slaapdeskundige worden, en maakt met National Geographic een serie over slaapkamergewoonten. De campagne (gemaakt door Ogilvy en Wavemaker) is een soort natuurdocu en moet de mens in zijn natuurlijke habitat neerzetten. In de slaapkamer, rollend in bed.

Nachtrust

Het is een startschot van een éénjarige campagne die de slaaprust van Amerikanen moet verbeteren. ‘De afgelopen 50 jaar slapen mensen steeds minder. Eerst sliepen ze gemiddeld acht uur, nu slechts zes uur’, verklaart Joy Kelly, US media manager bij Ikea. De Zweedse retailer wil zo zijn nieuwe producten,  die een goede nachtrust moeten bevorderen, introduceren. 

Rollebollen

In de video ligt een koppel hevig te rollebollen - niet op 'die' manier. Het is op een humoristische manier ingestoken; de film lijkt op een natuurdocu, alleen dan anders. De voice-over vertelt hoe de twee met elkaar de strijd aangaan: ze trekken aan de dekens, botsen tegen elkaar op en duwen elkaar weg. Aan het eind van het spotje vindt het stelletje een oplossing: een groter bed bij Ikea.

De serie verschijnt op een sub-pagina van National Geographic, genaamd ‘Bedroom Habitats’. Daar staan tips voor een goede nachtrust en voor Ikea-producten (denk aan: verduisteringsgordijnen, geluidsdempende wanddecoraties en ergonomische koelkussen).

Dit is de eerste video uit de serie van vier (de rest komt later online). 

Ikea
Advertentie