Kunsthal Rotterdam verrast tramreizigers met buitenaardse wezens

Rotterdammers kunnen ineens een buitenaards wezentje tijdens de rit zien. Zo promoot Kunsthal Rotterdam zijn nieuwe tentoonstelling.

Rotterdammers die met de tram reizen, kunnen ineens aliens, robots en astronauten zien. Door middel van augmented reality worden deze buitenaardse objecten tot leven gebracht. Het project is een initiatief van Kunsthal Rotterdam in samenwerking met &samhoud Media, ter gelegenheid van de tentoonstelling ‘Science Fiction: A Journey into the Unkown

Onbekende wereld

Deze tentoonstelling brengt de geschiedenis van sciencefiction in beeld, en geeft een kijkje in de toekomst van dit genre. Door sciencefiction in de tram te laten zien, wil Kunsthal Rotterdam de expositie toegankelijk maken voor iedereen, verklaart directeur Emily Ansenk. ‘Door middel van augmented reality in een tram willen we Rotterdammers een stap in het onbekende laten maken. Zodat iedereen in stad in aanmerking kan komen met de fascinerende wereld van sciencefiction.'

Aliens

Samen met Rotterdams vervoerbedrijf RET is de achterkant van de tram verbouwd. Hierdoor denken passagiers dat zij door een normale achteruit kijken, maar in werkelijkheid is dit een scherm waarop buitenaardse beelden voorbijkomen.

De Kunsthal en RET werkten eerder samen voor de tentoonstelling over Keith Haring, waarbij de herkenbare rennende en buitelende figuren van deze kunstenaar in metrostations en de stad waren te zien.

De tram, met het speciale scherm, rijdt onder nummer 2119 de hele maand rond. De expositie duurt tot en met 3 mei.

Plaats als eerste een reactie

Advertentie