Premium

Luister naar het schilderij 'Gezicht op Delft' van Johannes Vermeer

Muzikale bewerking door Harrie Jekkers is onderdeel van ‘Bekijk het Mauritshuis met je oren’-campagne

Harrie Jekkers voor schilderij Gezicht op Delft

Harrie Jekkers heeft een muzikale bewerking gemaakt van het schilderij: ‘Gezicht op Delft’ van Johannes Vermeer. De uitvoering is onderdeel van de 'Bekijk het Mauritshuis met je oren'-campagne, bedacht door bureau Natwerk. Jekkers is de derde artiest in de reeks na eerdere muzikale uitvoeringen van respectievelijk Spinvis met ‘Parel’ en MEROL met het lied ‘Slippertje’. Met de muzikale-campagne wil het Mauritshuis mensen inspireren met een frisse blik naar de kunst in het Mauritshuis te kijken. De vertoonde zijn uitvoering gisteren in de live uitzending van De Wereld Draait Door.

De vorige twee releases werden gezamenlijk meer dan 310.000 keer beluisterd op Spotify.

Advertentie
advertisement
DWDD Podium van de Gedeelde Smart: Harrie Jekkers - Gezicht op Delft

Ode aan Delft

Harrie Jekkers liet zich inspireren door Vermeers 'Gezicht op Delft' en wil met het lied een ode aan Delft brengen, de stad van Vermeer. De zanger, schrijver en cabaretier staat bekend om zijn poëtische en treffende teksten. Het nummer ‘Gezicht op Delft’ is te beluisteren op mauritshuis.nl/harrie en op Spotify.

Making of 'Gezicht op Delft'
Spinvis met ‘Parel’
MEROL met 'Slippertje'

Bekijk het Mauritshuis met je oren

Met het project 'Bekijk het Mauritshuis met je oren' wil het museum verhalen achter de wereldberoemde schilderijen op een nieuwe manier tot leven brengen. Uiteenlopende Nederlandse artiesten zingen met een speciaal geschreven nummer hun verhaal bij een meesterwerk in het museum. Het doel is om mensen te inspireren met een frisse blik naar de kunst in het Mauritshuis te kijken door een nummer van een singer- songwriter te horen. 

De totale campagne bestaat naast de nummers, events, een landing page, een speciale Mauritshuis playlist op Spotify en social-posts bedoeld als activaties. 

Spinvis in het Mauritshuis

Credits:

Bureau: Natwerk

Video: RubenPaulRuben

Artist handling: Thomas Bruining

premium

Word lid voor € 1,-

Om dit artikel te kunnen lezen, moet je lid zijn van Adformatie. 15.000 vakgenoten gingen jou al voor! Meld je ook aan en betaal € 1,- voor de 1e maand.

Ja, ik wil lid worden

Plaats als eerste een reactie

Advertentie