Mama Cash wint Engage The Future met campagne ‘My Body Is Mine’

Bij Engage the Future strijden tien NGO’s die zich richten op ‘women empowerment’ om de realisatie van de productie van een mediacampagne.

De winnaars van Mama Cash: Emma Herman en Sarah van Brussel.
Fotografie: Mandy Brander

De Nederlandse NGO Mama Cash is met de campagne ‘My Body Is Mine’ uitgeroepen tot winnaar van Engage the Future. Dat werd vanavond bekendgemaakt tijdens het TEDxAmsterdam Women Startup Awards event in Amsterdam. In de campagne worden beroemdheden maar ook activistes met een tijdelijke gouden tattoo in beeld gebracht, terwijl ze vertellen wat hun lichaam en vrijheid voor hen betekenen.

Engage the Future is een initiatief van de Bill & Melinda Gates Foundation. Het gaat om een competitie waarbij tien NGO’s die zich richten op ‘women empowerment’ strijden om de realisatie van de volledige productie van hun mediacampagne. Het evenement kwam tot stand in samenwerking met onlinevideolabel Beyond van EndemolShine Nederland. Dat produceert ook  de volledige campagne.

Workshop van experts
Engage the Future begon met een ééndaagse workshop op het kantoor van EndemolShine Nederland. De tien deelnemende NGO’s waren Terres des Hommes, Mama Cash, Dance4Life, Oxfam Novib, She Matters, Choice, One, Femmes for Freedom, Hivos en MommaLuv). Ze kregen de kans om te leren van experts uit de mediawereld. Ze kregen lessen en inzicht in zaken als strategieën, het uitwerken van campagneconcepten voor verschillende mediakanalen en targeting van onder andere Omar Kbiri, Arjen Lubach, Tim van der Wiel en Marijn Poeschmann

Mama Cash
Winnaar Mama Cash (foto boven) ondersteunt vrouwen, meiden en transgenders die opkomen voor hun rechten om aan een rechtvaardigere wereld te werken. De campagne had volgens de jury de grootste impact. Ook was Mama Cash de enige organisatie die met het concept vrouwen, jong, oud, arm, rijk, beroemd en onbekend over de hele wereld wist te verbinden. 
Andere finalisten waren MommaLuv en Oxfam Novib.

De winnende campagne wordt binnenkort zichtbaar.

Advertentie
advertisement

Plaats als eerste een reactie

**Bold** _italic_
Uw emailadres wordt uitsluitend gebruikt om mogelijk contact met u op te nemen naar aanleiding van uw bericht en is alleen zichtbaar voor de redactie.
Advertentie