McDonald’s geeft kinderen een biebpas bij een Happy Meal

Actie Kinderboekenweek wijst kinderen die nog niet naar bieb komen op het gratis bibliotheeklidmaatschap voor iedereen onder de 18.

Tijdens de Kinderboekenwee, die loopt van 5 tot en met 16 oktober, krijgen kinderen in de McDonald’s-restaurants naast een boekje of speeltje ook een pasje voor een jeugdlidmaatschap bij de Bibliotheek in hun Happy Meal.

De actie moet kinderen wijzen op het gratis bibliotheeklidmaatschap dat sinds 1 juli voor iedereen onder de 18 jaar geldt. Ook willen de initiatiefnemers het lenen en lezen van boeken verder stimuleren.

De actie is een initiatief van McDonald’s, de Vereniging Openbare Bibliotheken (VOB) en Stichting CPNB.

Advertentie
advertisement

Gi-ga-groen

‘Voor bibliotheken is het bijdragen aan leesplezier van kinderen een belangrijke opdracht’, zegt Klaas Gravesteijn, directeur van de VOB. ‘We willen met deze campagne kinderen bereiken die nog niet naar de bibliotheek komen. Kinderen tot 18 jaar kunnen gratis lid worden van de bibliotheek, maar dat weten veel mensen nog niet.’  

Het thema van de Kinderboekenweek 2022 is Gi-ga-groen! Tijdens de Kinderboekenweek organiseren tal van bibliotheken, boekhandels, scholen en McDonald’s-restaurants (lees)evenementen rondom het thema.

 

Plaats als eerste een reactie

Ook een reactie plaatsen? Wordt lid van Adformatie!

Wordt lid van Adformatie → Login →
Advertentie