Gamma laat zien dat ook vrouwen kunnen klussen, maar doet dat wel erg onhandig

Er heeft even niemand opgelet bij de bouwmarkt en bureau Wunderman Thompson.

Het lijkt er op dat Gamma een weinig gelukkige hand heeft in reclames waarin het laat weten er ook voor vrouwen te zijn. In 2013 beloofde het in België voor Vrouwendag 20 procent korting aan alle vrouwelijke klanten en kon die actie direct weer intrekken; onderscheid maken op basis van sekse is wettelijk niet geoorloofd.

Nu laat het op een poster weten dat vrouwen ook een klus kunnen klaren, maar blijkbaar heeft er even niemand opgelet bij de bouwmarkt en Wunderman Thompson, het bureau achter de campagne en positionering, die sinds oktober 2019 loopt.

Emanicpatie voltooid

Bij de slogan ‘Ik kan het’ is een vrouw te zien de nogal gelukzalig kijkt naar haar klus. In haar rechterhand heeft ze een lamp en in haar linker- een fitting. Ze hoeft die lamp er alleen nog maar even in draaien, en de emancipatie is voltooid.

De affiches, die hangen op de bekende plaatsen als NS stations en bij tram en bushokjes, bleven niet onopgemerkt. Het leverde in ieder geval discussie en een paar foute grappen op.

Advertentie
advertisement
facebookbericht

Reacties:

Gosse de Reus
Ik vind het artikel nogal kort door de bocht, evenals de conclusie. Er zijn net zo goed mannen die afgebeeld worden die 'eenvoudige' klusjes doen. Wat mij betreft een gevalletje lange tenen.
Lees meer Lees minder
**Bold** _italic_
Uw emailadres wordt uitsluitend gebruikt om mogelijk contact met u op te nemen naar aanleiding van uw bericht en is alleen zichtbaar voor de redactie.
Cas Bouhof
Helemaal mee eens. Er zijn zelfs moppen over blondjes die een lamp indraaien. Los van de inhoudelijke discussie, moet je van dit soort beeldvorming wegblijven. Een lamp indraaien is geen klussen.
Lees meer Lees minder
**Bold** _italic_
Uw emailadres wordt uitsluitend gebruikt om mogelijk contact met u op te nemen naar aanleiding van uw bericht en is alleen zichtbaar voor de redactie.
Advertentie