Orkest Concertgebouw maakt symfonie met brullende motoren voor mannen met kanker

Gas geven voor de jaarlijkse Distinguished Gentleman’s Ride.

Het Concertgebouw orkest heeft de eerste symfonie van motoren gecomponeerd om aandacht te vragen voor mannen met kanker. De symfonie is gemaakt voor de jaarlijkse Distinguished Gentleman’s Ride die op 30 september wereldwijd wordt gereden om geld op te halen voor onderzoek naar onder andere prostaat- en teelbalkanker.

Het bijzondere orkest onder leiding van Dominic Seldis is een creatie van SuperHeroes Amsterdam.

Een keiharde boodschap, verteld met een ander geluid

Dominic Seldis van het Koninklijk Concertgebouw Orkest kwam met het idee om Richard Strauss’ bekende symfonie ‘Also Sprach Zarathustra’ te gebruiken. Dit stuk heeft veel elementen die al vrij natuurlijk overeenkomen met het geluid van motoren.

Samen met geluidstechnicus Hielke Praagman arrangeerde Seldis de symfonie. Hierbij werden de klassieke instrumenten vervangen door uitlaten met verschillende toonhoogten. Van de hoge tonen van caféracers tot de lage bassen van ronkende choppers. De motorrijders die allemaal vrijwillig mee deden werden op slag gepassioneerde orkestleden. Ze bewijzen dat er wel degelijk muziek zit in motoren.

Distinguished Gentleman’s Ride

Elk jaar in september kleden honderdduizenden motorrijders wereldwijd zich in driedelig pak om de Distinguished Gentleman’s Ride te rijden op hun klassieke of custom motorfiets. De rit wordt gereden voor de Movember Foundation, een organisatie die aandacht vraagt voor gezondheidsproblemen onder mannen zoals prostaatkanker.

In Amsterdam wordt de rit georganiseerd door Rusty Gold Motorshop die de primeur kreeg van de Motorcycle Symphony.

Plaats als eerste een reactie

**Bold** _italic_
Uw emailadres wordt uitsluitend gebruikt om mogelijk contact met u op te nemen naar aanleiding van uw bericht en is alleen zichtbaar voor de redactie.
Advertentie