Union stuurt toeristen verder dan de grachtengordel van Amsterdam

Het merk maakt een fietskaart die toeristen leidt naar andere highlights in Nederland.

Het Nederlandse fietsmerk Union komt met een e-fietskaart voor ‘groot Amsterdam’. Deze leidt een stuk verder dan gewone fietskaarten van Amsterdam. Union hoopt zo toeristen te inspireren om ook eens buiten de grachtengordel te kijken. De campagne is gemaakt door Natwerk. 

Overtoerisme in de Nederlandse hoofdstad is een veelbesproken onderwerp. Veel vakantiegangers komen niet verder dan de ring, wat leidt tot drukte in de binnenstad. Daarom brengt Union andere ‘must visits’ in kaart en lanceert een landkaart voor de e-bike. Zo zijn de Drentse hunebedden omgedoopt tot ‘Amsterdam Big Stones’, heet Walibi Holland ‘Amsterdam Rollercoasters’ en heeft Vaalserberg de naam ‘Amsterdam Mountain’ gekregen.

‘Met een e-bike worden langere afstanden opeens heel bereikbaar. Dus een ritje naar het strand of het Muiderslot zijn realistische dagtripjes’, zegt Hugo Velthuis, brandmanager Union. ‘Toeristen zijn moeilijk uit Amsterdam te bewegen, dus wij hopen dan ook dat de fietskaart die drempel zal verlagen of zelfs wegnemen.’

Advertentie
advertisement

Plaats als eerste een reactie

**Bold** _italic_
Uw emailadres wordt uitsluitend gebruikt om mogelijk contact met u op te nemen naar aanleiding van uw bericht en is alleen zichtbaar voor de redactie.
Advertentie