Vedett drijft de spot met influencers in campagne

Het hippe cultbiertje lanceert zijn eerste influencercampagne met Pepijn Lanen in de hoofdrol.

Speciaalbiermerk Vedett lanceert in samenwerking met Pepijn Lanen een spottende campagne over influencers. Met de video’s wil het merk zijn consumenten inspireren om het leven vooral niet te serieus te nemen. Het is overigens niet de eerste keer dat een merk influencers op de hak neemt.  

Advertentie
advertisement

Cultbiertje

Het Belgische biertje, dat onderdeel is van Brouwerij Duvel Moortgat, bestaat al sinds 1945. Maar sinds een paar jaar is het oudbollige imago volledig opgepoetst. Mede door marketing is Vedett uitgegroeid tot een hip cultbiertje voor creatievelingen.

Het flesje kreeg een make-over en het logo is veranderd. Nu staat op de etiket een onbeholpen ogende pinguïn. Ook is het hippe imago terug te zien in ludieke acties, waarin droge humor centraal staat. Zo konden consumenten foto’s van zichzelf insturen voor de achterkant van het flesje. En beplakte het merk betontrucs met het logo, zodat het leek alsof er een gigantische Vedett-fles over de snelweg reed.

Vedett

Chillen

Vandaag lanceert Vedett een influencercampagne in samenwerking met Storyboard. Pepijn Lanen (artiestennaam Faberyayo) geeft op een sarcastische manier een kijkje in de keuken van zijn ‘perfecte influencerleven’.

In de video’s vertelt hij met een knipoog hoe je foto’s kunt bewerken met ‘kaders, vierkantjes, lijnen en splitscreens’. Maar, zegt Lanen, ‘gelukkig heb ik elke dag ook tijd voor een chill.’ Hij neemt tevreden een slok van zijn Vedett-biertje.

Het is de eerste keer dat Vedett samenwerkt met een influencer. Lanen is gekozen omdat hij vaker grappen over influencers maakt in zijn Instagram Stories, laat het merk weten.

Grappen en grollen

Influencermarketing is vaker het mikpunt van grappen en grollen. Ook Diesel nam eerder dit jaar het leven van influencers op de hak. Het merk liet met een reeks filmpjes zien dat een ‘instagrammable’ leven niet altijd over rozen gaat.

Plaats als eerste een reactie

Ook een reactie plaatsen? Wordt lid van Adformatie!

Wordt lid van Adformatie → Login →
Advertentie