Wat maakt Porsche-rijders uniek? DNA-test laat het zien

Topatlete Dafne Schippers laat als eerste haar DNA testen voor deze ludieke campagne.

Automerk Porsche biedt zijn rijders de kans om DNA-testen aan te vragen. Op deze manier kunnen geïnteresseerden ontdekken wat hen uniek maakt. Topatlete Dafne Schippers liet zich als eerste testen. De campagne is opgezet met Achtung! mcgarrybowen en onderzoeksbureau Omnigen.

Porsche heeft de merkgedachte uncommon. Dit staat voor buitengewone autos voor ongewone mensen. Met DNA-testen wil het merk zijn rijders laten zien wat hen bijzonder maakt. Wie de test wil doen, kan zich via deze site aanmelden. Zij krijgen na betaling een DNA-kit thuisgestuurd. De deelnemer neemt wat wangslijm af, doet dit in het buisje en stuurt het naar Omnigen. 

Uniek

De mens is voor 99,9 procent genetisch gelijk. Het onderzoeksbureau kijkt alleen naar de unieke karaktereigenschappen die in 0,1 procent van het DNA opgeslagen liggen. Deze resultaten vergelijken zij met andere profielen. Hierdoor kan het onderzoeksinstituut conclusies aan een individuele uitslag verbinden en een persoonlijk rapport maken. Het DNA wordt na de analyse vernietigd.

Snelste vrouw ter wereld

Topatlete Dafne Schippers bijt de spits af zij rijdt overigens ook een Porsche. Uit de DNA-test blijkt dat zij hoge genetische aanleg heeft voor doorzettingsvermogen. Berry Kriesels, directeur van Omnigen: De specifieke gen-variant die haar in staat stelt om haar grenzen te overschrijden, heeft haar mogelijk geholpen een van de snelste vrouwen ter wereld te worden.

Het is niet de eerste keer dat Porsche zijn rijders de gelegenheid biedt om meer over zichzelf te ontdekken. Het automerk liet eerder wetenschappelijk onderzoek doen naar de verslavingsgevoeligheid van het rijden in een Porsche.

Credits

Opdrachtgever: Porsche Nederland
Klant verantwoordelijk: Ingrid Oudejans, Jolien van t Hoog, Karin Hermans
Bureau: ACHTUNG! mcgarrybowen
Creatie: Mervyn ten Dam, Jasper Janssen, Niklas Kristensen, Emily Cussins
Account: Annabelle Klop
Productie: Kim Buijs
Productiehuis: Czar
Regie: Jona Honer
DOP: Martijn van Broekhuizen
Grading: Crabsalad
VFX: Darlings
Music: Juho Numela & Ella van der Woude
SFX: Tijn Hazen
DNA tests: Omnigen B.V.

Advertentie