40-Jarige Fontys Communicatie werkt 40 uur non-stop voor Eindhoven

Fontys Hogeschool Communicatie viert haar 40e verjaardag door samen met alumni en studenten 40 uur non-stop te werken voor Eindhoven.

fontys

In 1978 zag een aantal pioniers het goed: het werkgebied heeft behoefte aan professionals die van communicatie hun vak maken. En zo opende in dat jaar de allereerste communicatieopleiding van Nederland haar deuren. Dit jaar, in 2018, is de Fontys Hogeschool Communicatie (FHC) nog steeds een van de toonaangevende instituten in haar vakgebied. En dat 40-jarig bestaan, dat moest gevierd worden. Niet in een congresachtige setting maar op een manier die bij FHC past: handen uit de mouwen, op zoek naar toegevoegde waarde en verbinding. Onder het motto ’40 uur werken om 40 jaar te vieren’ bundelden studenten, docenten en alumni hun krachten en werkten van woensdagochtend 27 juni 08.00 uur tot donderdagavond 28 juni 23.59 uur onafgebroken aan een maatschappelijke case: “Hoe maken we Eindhoven een stukje mooier en socialer door groepen mensen met elkaar te verbinden?”.

40 uur werken voor Eindhoven zit erop!

Het idee achter deze zelfverkozen klus was tweeledig. Enerzijds iets moois teruggeven aan de stad Eindhoven die al zo lang de thuisbasis is van de opleiding. Anderzijds het samenvoegen van veertig jaar communicatie-expertise, van al die generaties die succesvol hun diploma hebben behaald bij de Fontys Hogeschool Eindhoven. Studenten en oud-studenten die tot dezelfde familie behoren en die in de dynamiek van een intensieve samenwerking veel van elkaar kunnen leren. De oproep om mee te doen was niet aan dovemans oren gericht. Alumni werkzaam bij bureaus als Happy Cactus, The Valley, Megawatt en Bex Communicatie werkten intensief mee, vanaf het startsein dat door Fontys Raad van Bestuur-lid Els Verhoef werd gegeven, tot de gezamenlijke finish op donderdagnacht. De Fontys campus in Eindhoven was het werkterrein en tijdens het harde werken werd er volop inspiratie geboden in de vorm van een randprogrammering. Van een inspiratiecollege door de Eindhovense nachtburgemeester Siem Nozza tot muzikale sessies in de campustuin; alles uit de kast om een optimaal resultaat te realiseren. 

En dat resultaat, dat mocht er zijn. Op het tandvlees pitchten de uitgewrongen teams hun werk tijdens het afsluitende evenement op vrijdag 29 juni. Werkveld, (oud-)docenten en studenten en allerlei andere genodigden werden getrakteerd op concepten die cultuurhistorische verhalen van markante Eindhovenaren ontsluiten, verstandelijk-beperkte jongeren helpen op weg naar een rijker sociaal leven en innovatief talent al op jonge leeftijd zichtbaar maakt. Ideeën die passen bij het inclusieve karakter van de stad. De uiteindelijke winnaars bedachten ‘De kleinste universiteit ter wereld’ waarin partners van expats hun expertise delen met de Eindhovense bevolking. “Ze zijn hier ten gunste van hun partners maar hebben allemaal specifieke (of verborgen) kwaliteiten, iets waar ze heel goed in zijn; wij gaan zorgen dat ze die delen met de Eindhovense bevolking. Kennisoverdracht is immers het beste verbindingsmiddel”, aldus een student uit het winnende team.  

En zo markeerde de eerste en oudste communicatieopleiding van Nederland haar jubileum op een manier die kenmerkend is voor het instituut: door te denken en te doen. In een setting die plaats biedt en recht doet aan alle mensen die nu of in het verleden deel uitmaakten van de club. Het initiatief is voor alle partijen zo goed bevallen dat het de opmaat vormt voor een jaarlijks terugkerende onderwijsvorm: studenten van alle studiejaren, samenwerkend met alumni, in een snelkookpan-setting, rond een maatschappelijke thema. Dus was je er als oud-FHC’er deze keer niet bij? Geen zorgen, volgend jaar heet FHC je weer van harte welkom. Het 40-jarig bestaan is een opmaat naar nog meer, nog beter en nog inspirerender onderwijs.

Blijf op de hoogte van alle activiteiten door je aan te melden bij de LinkedIn groep vrienden van FHC

Reacties: 2

**Bold** _italic_
Uw emailadres wordt uitsluitend gebruikt om mogelijk contact met u op te nemen naar aanleiding van uw bericht en is alleen zichtbaar voor de redactie.
Pooja Jain
Indian Movers and Packers Surat takes much pleasure to visit you and to explain about our exceptional brand of Professional Relocation Services In Surat.

http://indianmoverspackers.in/
Lees meer Lees minder
**Bold** _italic_
Uw emailadres wordt uitsluitend gebruikt om mogelijk contact met u op te nemen naar aanleiding van uw bericht en is alleen zichtbaar voor de redactie.
Monica van de Kerk
super initiatief!
Lees meer Lees minder
**Bold** _italic_
Uw emailadres wordt uitsluitend gebruikt om mogelijk contact met u op te nemen naar aanleiding van uw bericht en is alleen zichtbaar voor de redactie.