Ahold Delhaize-topman Dick Boer treedt af en wordt opgevolgd door Frans Muller

Verder wordt Jan Hommen de nieuwe president-commissaris van het Nederlands-Belgische supermarktconcern.

Dick Boer

Topman Dick Boer van Ahold Delhaize treedt af en zal per 1 juli worden opgevolgd door Frans Muller. Verder wordt Jan Hommen de nieuwe president-commissaris van het Nederlands-Belgische supermarktconcern.

Betrokken
Er werd in de media al gespeculeerd dat Boer zou opstappen. Hij is sinds de fusie tussen Ahold en Delhaize topman van het concern, met de Nederlander Muller als vicetopman. Daarvoor was Boer de hoogste baas van Ahold. Muller stond sinds 2013 aan het roer van Delhaize. De zestigjarige Boer gaat nu met pensioen maar blijft tot medio 2019 nog wel betrokken bij Ahold Delhaize als adviseur.

Speculaties
Overigens werd in de media gespeculeerd dat Boer de functie van president-commissaris bij Ahold Delhaize zou kunnen gaan vervullen. Hij heeft twintig jaar gewerkt bij de onderneming en spreekt nu van een goed moment om af te treden. 'Het is een eer geweest om dit bedrijf te leiden. Ons bedrijf is goed gepositioneerd voor groei op de lange termijn', aldus Boer.

Logische keuze
Muller (56) was na de fusie met name verantwoordelijk voor de integratie van Ahold en Delhaize. In een toelichting op de wisseling van de wacht in de top stelde het bedrijf dat Muller de logische keuze is als nieuwe bestuursvoorzitter.

Bron: ANP
Foto: ANP Foto (links Muller, rechts Boer)

Advertentie

Plaats als eerste een reactie

**Bold** _italic_
Uw emailadres wordt uitsluitend gebruikt om mogelijk contact met u op te nemen naar aanleiding van uw bericht en is alleen zichtbaar voor de redactie.
Advertentie