Airbnb is booming

Als designers CEO's worden..

Helaas hebben we niet meer de rechten op de originele afbeelding
adformatie

Er waren eens twee designers die geld nodig hadden. Ze besloten de vloer van hun kleine appartement te verhuren aan bezoekers van een design conference in hun stad. Die hoefden alleen nog maar een luchtbed mee te nemen en zaten zo ver onder de prijs van een hostel. Airbnb was geboren en het geld liep al snel binnen.

Dat is wel duidelijk als we 8 uur ’s ochtends binnenkomen in het pand op 888 Brannan Street, midden in San Francisco. Dennis Goedegebuuren, head of SEO ontvangt ons en praat ons bij tijdens het ontbijt. bestaat inmiddels 5 jaar groeit hard. Vooral in Europa. Daarom zit het grootste deel van zijn team nu in Tokyo en Singapore om uit te zoeken hoe ze Azië gaan veroveren. Niet makkelijk omdat een huis in deze cultuur een bijna heilige status heeft, maar daar vinden ze hier ook wel iets op. Developers zitten hier midden op de vloer om constant te experimenteren met nieuwe vormen van de app, die vraag en aanbod met elkaar verbindt. Zij doen de aanpassingen voor verschillende doelgroepen en spelen real-time in op veranderingen in de vraag. Ondertussen zijn hotel ketens bezig met een grote lobby om deze ‘semi illegale’ activiteiten uit de steden te weren. Maar daar hebben ze hier een mooi antwoord op gevonden: een onderzoek dat aantoont dat door de komst van Airbnb toeristen zich over een groter deel van de stad verspreiden. De meeste huizen liggen immers niet in het centrum. Met een paar strakke graphics -het blijven designers- overtuigen ze de gemeentes van hun goede bedoelingen. De kracht van een bedrijf dat voorkomt uit designers. Op mijn vraag of er al een Airbnb Business wordt ontwikkeld antwoord Dennis bevestigend. Niets slimmers dan logeren bij een persoon die zomaar eens je nieuwe klant zou kunnen worden. 

De app zorgt niet alleen voor inkomsten voor het bedrijf zelf, maar ontsluit een hele nieuwe economie. Zo is host Kevin van onze ‘Hip and cozy Mission 2BD cottage’ een bedrijf begonnen die alle zorg bij verhuurders uit handen neemt neemt. Van reservering tot schoonmaak. Kijken waar dat over 5 jaar staat.

Advertentie
advertisement

Plaats als eerste een reactie

Ook een reactie plaatsen? Wordt lid van Adformatie!

Wordt lid van Adformatie → Login →
Advertentie