Amsterdamse makelaars willen af van Funda

De Amsterdamse makelaarsvereniging (MVA) zaagt aan de poten van Funda, de succesvolle woningsite van hun eigen brancheorganisatie NVM.

Helaas hebben we niet meer de rechten op de originele afbeelding
adformatie

De hoofdstedelijke makelaars vinden Funda te duur en willen meer controle over het lokale woningaanbod, schrijft de Volkskrant. De MVA gaat een eigen woningsite, waar alleen het woningaanbod van Amsterdam en omstreken te vinden is, sterk promoten.

Volgens Didi van den Elsaker gaat de MVA haar site flink promoten. ‘MVA.nl is sterk verbeterd en we gaan concurreren met Funda.’ De onvrede van de Amsterdamse makelaars over Funda zit diep. Zij vinden dat het Amsterdamse aanbod onvoldoende aandacht krijgt op de landelijke huizensite. 'Denk aan deels verhuurde panden, winkels, bedrijfshuisvesting en veilingobjecten', zegt Van den Elsakker.

De Amsterdammers vinden ook dat Funda de schat van de makelaars, namelijk de database van te koop staande woningen, op een verkeerde manier exploiteert. Zo zijn zij boos dat Funda makelaars geld in rekening brengt als die extra advertentieruimte willen op de site.

Volgens NVM kan het Amsterdamse initiatief nooit een concurrent van Funda worden. 'NVM-makelaars, ook uit Amsterdam, zijn verplicht om hun huizen op Funda te zetten als ze op het internet adverteren,' zegt Wim van Kampen, vice-voorzitter van de NVM. Bovendien wordt Funda aangepast om aan de Amsterdamse bezwaren tegemoet te komen. 'Consumenten mogen niet de dupe worden van het Amsterdamse verlangen om de eigen woningmarkt te controleren.' Van den Elsakker zegt dat de Amsterdamse makelaars zich niet druk maken om de kritiek van de NVM.

Advertentie
advertisement

Plaats als eerste een reactie

Advertentie