Astrid Prummel hoofdredacteur bij Gemeente Almere

Prummel verlaat haar bedrijf Out in the Open dat door co-directeur Allard Frederiks wordt voortgezet onder de naam So Content.

Astrid Prummel

Vijf jaar nadat zij Out in the Open brand publishers oprichtte, heeft Astrid Prummel zich als hoofdredacteur verbonden aan Gemeente Almere. Mededirecteur Allard Frederiks van Out in the Open zet de activiteiten voort onder de naam So Content brand publishers.

Binnen de gemeente Almere leidt Prummel de teams Redactie & Creatie en de Nieuwskamer waar nieuws en content voor verschillende mediakanalen wordt gemaakt en verspreid. Ook wordt nieuws gemonitord zodat de gemeente actief kan inspelen op de actualiteit.

Langere tijd

Prummel was voor het ondernemerschap hoofdredacteur van Adformatie en zij werkte eerder ook als woordvoerder/persvoorlichter bij de Hogeschool van Amsterdam. ‘In deze functie komt veel samen van wat ik nu ambieer en wat ik tot nu toe in mijn loopbaan gedaan heb. Dat Almere een eigen redactie- en nieuwsteam heeft, zegt veel over de professionaliteit en het ambitieniveau waarmee de gemeente de verbinding zoekt met inwoners, ondernemers en andere stakeholders. Die opstelling past goed bij deze tijd. Zo creëer je een band met je publiek. Daarom ben ik enthousiast wanneer organisaties zich open opstellen, contact zoeken met hun doelgroepen en hun eigen media daarbij inzetten.

Over de omschakeling van het ondernemerschap naar het dienstverband bij de gemeente zegt zij: 'Het eigen ondernemerschap was erg leuk en interessant, maar ik miste af en toe de samenwerking met een groter team en ik wil me graag voor langere tijd binden aan één organisatie waarvoor ik me volledig kan inzetten. Bovendien woon ik nu negen maanden in Almere; een betere manier om deze grote, groene en innovatieve stad te leren kennen kan ik niet bedenken.’

Allard Frederiks, die zich vier jaar geleden als partner aansloot bij Out in the Open, zal de activiteiten continueren in een eigen netwerkbedrijf: So Content brand publishing. Met een netwerk van ervaren contentprofessionals helpt So Content merken en organisaties om hun verhaal te vertellen. So Content ontwikkelt redactionele formats, contentstrategieën en onderscheidende content voor online en offline kanalen.

Plaats als eerste een reactie

Ook een reactie plaatsen? Word lid van Adformatie!

Word lid van Adformatie → Login →
Advertentie