Boris Veldhuijzen van Zanten weg als ceo The Next Web, Myrthe van der Erve volgt hem op

Van der Erve was al coo bij TNW. Veldhuijzen van Zanten blijft op afstand betrokken als bestuurslid.

Boris Veldhuijzen van Zanten en Myrthe van der Erve

Boris Veldhuijzen van Zanten, de oprichter The Next Web, stopt als ceo van het bedrijf. Hij draagt zijn functie over aan Myrthe van der Erve, die sinds drie jaar als coo bij de onderneming werkt.

Veldhuijzen van Zanten geeft gehoor aan zijn eigen advies door plaats te maken: ‘Ik heb mensen regelmatig gezegd: laat de ervaring nooit vooruitgang in de weg staan’, schrijft hij op de site van TNW. ‘En in de afgelopen 15 jaar heb ik veel ervaring opgedaan. Daarom wil ik de persoon voorstellen die volgens mij de beste ceo zal zijn voor TNW in de toekomst: Myrthe van der Erve.’

Advertentie
advertisement

Veldhuijzen van Zanten startte met zijn onderneming in 2006 toen hij onder de noemer The Next Web het eerste evenement organiseerde voor slechts 250 aanwezigen. 

‘TNW is uitgegroeid tot een geweldig internationaal tech-mediamerk met meer dan 100 medewerkers van over de hele wereld', blikt hij terug. 'Ons ongelooflijke team brengt elke dag tech-liefhebbers samen via onze conferenties, nieuwssite, startup-hubs en innovatieprogramma's.’

Myrthe van der Erve neemt nu het roer over. Voor TNW bekleedde zij managementfuncties bij Sanoma Media en een aantal tech-consultancybureaus. Helemaal af is ze niet van Veldhuijzen van Zanten. Hij blijft op iets meer afstand betrokken onder de titel ‘oprichter & bestuurslid' en is nog steeds aandeelhouder.

Plaats als eerste een reactie

Advertentie