Boudewijn Smals director video DPG Media

DPG Media gaat inzetten op meer tijdloze videoformats om publiek langer binnen platform te houden.

Boudewijn Smals is met ingang van 1 oktober director video bij DPG Media. De uitgever wil naast actuele nieuwsvideo’s een volgende stap maken met het ontwikkelen van ‘tijdloze’ videoformats die ‘een verrijking en verdieping zijn van hetgeen Nederland dagelijks bezighoudt’. Info- en entertainmentformats in het verlengde van het nieuws behoren tot de plannen. DPG wil daarmee bezoekers langer vasthouden en zowel het betalende als ingelogde digitale bezoek vergroten. 
 
Om dit te realiseren wordt Smals (37), nu nog ceo van PnP Media, met ingang van 1 oktober director video. Smals werkte eerder bij KPN Presenteert (24 uur met…, Soundcheckers, Brussel), en was managing director bij RTL MCN (Judge me niet, Voor 1 dag, Make some change) en PnP Media (Universiteit van Nederland, Geubels en de Hollanders).

Advertentie
advertisement

Boudewijn Smals: ‘AD, NU.nl, Qmusic en de regionale titels van DPG Media bedienen dagelijks een miljoenenpubliek, nu vooral met zeer actuele content. We willen bezoekers nog sterker aan hun favoriete platform binden door nieuws gerelateerde, meer tijdloze content. De regionale spreiding en diversiteit van onze bezoekers biedt daarvoor vele mogelijkheden. De nadruk ligt hiervoor op seriematige content en mid-form, zeg 7 tot 12 minuten. Met een eigen, vaste programmering en waar het kan met zoveel mogelijk eigen gezichten, nationaal, maar ook regionaal. Dat gaan we ontwikkelen.’

Plaats als eerste een reactie

Advertentie