Brechtje van de Moosdijk, chef buitenland RTL Nieuws, wordt persvoorlichter bij het OM

Ze wordt verantwoordelijk voor mediacontacten, internationale partners in het JIT en nabestaanden slachtoffers MH17.

Brechtje van de Moosdijk
Still

Brechtje van de Moosdijk gaat weg chef buitenland bij RTL Nieuws en wordt persvoorlichter en senior communicatieadviseur bij het Landelijk Parket van het Openbaar Ministerie (OM). Ze gaat zich daar onder andere bezig houden met het strafrechtelijk onderzoek naar het neerhalen van MH17. Dat meldt Villamedia.

Van Moosdijk werkte twintig jaar op de buitenlandredactie. Ze maakte als chef buitenland heb de ramp met MH17 vanachter haar bureau mee. ‘Het is een van de meest aangrijpende gebeurtenissen waar Nederland ooit bij betrokken is geweest”, aldus Van de Moosdijk.

Advertentie

In haar nieuwe functie Van de Moosdijk verantwoordelijk voor de mediacontacten, de internationale partners in het Joint Investigation Team en de nabestaanden van de MH17-slachtoffers.

Mede door haar studie Russisch en haar fascinatie voor conflicten is de baan bij het OM haar op het lijf geschreven. Weggaan bij RTL Nieuws blijft desondanks toch spannend, zegt ze tegen Villamedia. 

Plaats als eerste een reactie

**Bold** _italic_
Uw emailadres wordt uitsluitend gebruikt om mogelijk contact met u op te nemen naar aanleiding van uw bericht en is alleen zichtbaar voor de redactie.
Advertentie