CDA wil verbod vegetarisch kookboek Voedingscentrum

Het CDA wil een vegetarisch kookboek van het ministerie van landbouw en voedselkwaliteit verbieden. De partij ziet dit als propaganda voor het niet-eten van vlees. Dat zei Tweede Kamerlid Henk Jan Ormel in het Radio 1-programma 'Dit is de dag'.

Helaas hebben we niet meer de rechten op de originele afbeelding
adformatie

Hij vraagt minister Verburg van LNV vandaag het kookboek niet uit te geven. Ormel vindt dat het ministerie geen propaganda mag maken voor het niet-eten van vlees. Het vegetarisch kookboek wordt binnenkort uitgegeven door het Voedingscentrum in Den Haag, een instelling van het ministerie van landbouw.

Het CDA wil het geld dat voor het kookboek wordt uitgegeven, liever besteden aan een voorlichtingscampagne over het maatschappelijk nut van dierproeven.Verantwoordelijk minister Gerda Verburg (LNV) is zich van geen kwaad bewust. Ze gaf aan dat het bewuste boekje inmiddels tien jaar oud is en wordt aangepast aan recente inzichten rond gezondheid.

Ook Wakker Dier is verbaasd over de reactie van Ormel: "dat de CDA keer op keer de bio-industrie verdedigd is één ding, maar een vegetarisch kookboek verbieden? Dat nota bene 10 jaar oud is? Dat gaat echt te ver!" (Telegraaf)

Advertentie

Plaats als eerste een reactie

**Bold** _italic_
Uw emailadres wordt uitsluitend gebruikt om mogelijk contact met u op te nemen naar aanleiding van uw bericht en is alleen zichtbaar voor de redactie.
Advertentie