Christian Burgers volgt Noelle Aarts op als bijzonder hoogleraar Strategische Communicatie

Hij gaat per 1 maart aan de slag en richt zich vooral op technologie en communicatie.

Christian Burgers
Eran Oppenheimer

Christian Burgers (1983) volgt Noelle Aarts op als bijzonder hoogleraar Strategische Communicatie aan de Universiteit van Amsterdam. Hij zal zich met zijn leerstoel vooral bezighouden met  nieuwe, technologische ontwikkelingen en hun invloed op het communicatievak.

Burgers is momenteel universitair hoofddocent bij de afdeling Communicatiewetenschap aan de Vrije Universiteit Amsterdam. Zijn onderzoek richt zich op strategisch communiceren via taal. Hij heeft gepubliceerd in belangrijke communicatiewetenschappelijke tijdschriften, zoals Journal of Communication, in Communication Theory en Communication Research.

Advertentie
advertisement

Brugfunctie

Met de benoeming van Christian Burgers hebben we een nieuwe, enthousiaste hoogleraar geselecteerd die al op jonge leeftijd zijn sporen heeft verdiend in de communicatiewetenschap, aldus André Manning, directeur van Logeion. ‘Zijn kennis, interesse en onderzoeksgebieden sluiten heel goed aan bij onze wens om nadrukkelijk te kijken naar nieuwe, technologische ontwikkelingen en hun invloed op het communicatievak. Ik ben ervan overtuigd dat Logeion, de UvA en ons vak heel veel plezier aan elkaar gaan beleven. ‘

Burgers heeft hij ook ruime ervaring bij het vervullen van een brugfunctie tussen wetenschap en praktijk, bijvoorbeeld door het verwerven van onderzoekbeurzen met praktijkpartners binnen het NWO-programma Creatieve Industrie’ en via publicaties in Tekst[blad], het Swocc en Tijdschrift voor Marketing, een van de voorlopers van het huidige Adformatie. Dit zal ook bij de bekleding van deze bijzondere leerstoel belangrijk zijn.

 Deze Leerstoel wordt sinds 2008 mogelijk gemaakt door Logeion, de Nederlandse beroepsorganisatie voor communicatieprofessionals, en de Partners van het Centrum Strategische Communicatie (CSC) van Logeion.  Noelle Aarts bekleedde de leerstoel tussen 2008 en eind 2017.

 

 

Plaats als eerste een reactie

**Bold** _italic_
Uw emailadres wordt uitsluitend gebruikt om mogelijk contact met u op te nemen naar aanleiding van uw bericht en is alleen zichtbaar voor de redactie.
Advertentie