Cruijff en Gullit ambassadeurs WK voetbal

Johan Cruijff en Ruud Gullit gaan de kandidatuur van Nederland en België voor de organisatie van het WK voetbal in 2018 of 2022 ondersteunen.

Helaas hebben we niet meer de rechten op de originele afbeelding
adformatie

De twee werden maandag in het stadion van PSV in Eindhoven gepresenteerd als ambassadeur van 'the HollandBelgiumBid'. Tot de ambassadeurs van het evenement, waarvan het voorlopige kantoor in Eindhoven is gevestigd, behoren ook sporters als olympisch zwemkampioen Pieter van den Hoogenband en de Belgische oud-tennisster Justin Hénin.

De beslissing over de kandidatuur valt eind 2010 in Zürich. In mei volgend jaar moet het bidbook klaar zijn. Nederland en België organiseerden eerder samen met succes EURO 2000. Harry Been, directeur van de organisatie: 'Voor de eerste keer werd in 2000 het evenement gehouden in twee landen. Nu willen we de Fifa laten zien dat ook het WK in twee landen kan. Hier kun je vanaf de camping in Zaltbommel de ene dag naar een wedstrijd in Brussel, de andere in Amsterdam. Er zijn geen twee landen in de wereld die dat ook kunnen.’

Bron: ANP.

Advertentie
advertisement

Plaats als eerste een reactie

Advertentie