Culturele sector zoekt vooral marketeers en communicatieprofessionals

Analyse van vacatures afgelopen jaar laat sterke groei zien

Sterke groei marcom-vacatures cultuur
Fergregory / 123RF

In de culturele sector is er vooral vraag naar marketing- en communicatiemedewerkers. Ongeveer de helft van de top-10 aan meest gevraagde beroepen betreft functies in de marketing, communicatie en PR. Deze marcom-functies groeien in populariteit, hun aandeel in de top-10 is in 2017 verdubbeld ten opzichte van 2015.

Dat blijkt uit onderzoek van Bureau Lahaut, dat de vacaturecijfers onder de loep nam in de culturele sector in het afgelopen jaar. Het deed dit met behulp van cijfers van Jobfeed, een big data-tool voor de online vacaturemarkt.

Er zijn in 2017 bijna 5.000 unieke culturele vacatures online geplaatst, aldus Lahaut, zowel voor betaalde als onbetaalde functies. Dit is een stijging van 10 procent ten opzichte van 2016. Vacatures voor betaalde functies zijn ten opzichte van 2016 met 24 procent toegenomen, iets hoger dan het Nederlands gemiddelde.

Met 37 procent van de culturele vacatures heeft Noord-Holland het hoogste aandeel, een groot deel daarvan in Amsterdam. Op de tweede plaats staat Zuid Holland met 18 procent van de culturele vacatures. De provincie Noord-Brabant steekt daar met een aandeel van 7 procent schraal tegen af aangezien 15 procent van de Nederlandse bevolking er woont. Ook Limburg en Overijssel zijn ondervertegenwoordigd.

Advertentie

Plaats als eerste een reactie

**Bold** _italic_
Uw emailadres wordt uitsluitend gebruikt om mogelijk contact met u op te nemen naar aanleiding van uw bericht en is alleen zichtbaar voor de redactie.
Advertentie