De kandidaatvoorzitter van de Vea is geen man en maakt geen reclame

Marion Koopman (ceo Greenhouse Group) wordt de eerste voorzitter uit de hoek van digital marketing.

  • Carriere
  • 27 November 2017
  • Susanne van Nierop

Als de Vea-leden tijdens de ALV op 11 december instemmen wordt Marion Koopman de voorzitter van de Vea. Behalve dat zij de eerste vrouwelijke voorzitter is, is het ook voor het eerst dat branchevereniging wordt geleid door een directeur die niet afkomstig is uit de hoek van traditionele reclamebureaus. Koopman volgt Marc Oosterhout (N=5) op die sinds 2013 voorzitter was van de branchevereniging. Haar benoeming markeert volgens Oosterhout de transformatie die het reclamevak heeft doorgemaakt. 'We zien dat digitalisering en innovatie een steeds belangrijker thema wordt voor onze leden.'

Koopman is CEO van Greenhouse Group, gespecialiseerd actief in het digitale marketing speelveld en onderdeel van GroupM. Voor Greenhouse Group was Koopman aan merkzijde actief bij KPN waar zij onder meer verantwoordelijk was voor XS4ALL en Hi Mobile. Zij studeerde aan de Hoge Hotelschool en is afgestudeerd econoom.

Vea-leden zijn op de hoogte gesteld van haar kandidatuur. Alleen als vijf leden officieel protest aantekenen kan haar aanstelling worden gedwarsboomd.

Update 28-11: wanneer 5 Vea-leden officieel een tegenkandidaat voorstellen wordt daar tijdens de Algemene Ledenvergadering gestemd. Protest aantekenen is dus niet mogelijk. 

 

 

Advertentie