Ellen van den Berg head of customer experience bij Wunderman Thompson

Ze was eerder werkzaam voor bureaus als DDB & Tribal, Edenspiekermann, Mediamatic en Lava.

Ellen van den Berg head of customer experience bij Wunderman Thompson

Ellen van den Berg is aangesteld als nieuwe Head of customer experience bij Wunderman Thompson in Amsterdam. De strateeg wordt verantwoordelijk voor het ontwikkelen en optimaliseren van de CX. Ze heeft twintig jaar ervaring in het vak en was eerder werkzaam voor bureaus als DDB & Tribal, Edenspiekermann, Mediamatic en Lava.

Advertentie
advertisement

Focus op brand- en customer experience

Wunderman Thompson zegt dat de focus van het bureau ligt op de brand- en customer experience bij merken en noemt Van den Berg een specialist daarin. Ze werkte voor merken als Adidas, Ziggo, KLM, Volkswagen en McDonalds en leidde teams met UX-designers, strategen, researchers en creative technologists, met wie zij e-commerce en service-platforms bouwde en digitale campagnes ontwikkelde.

Van den Berg zegt ervan overtuigd te zijn dat een goede customer experience niet alleen klanten converteert, maar dat deze bijdraagt aan merkvoorkeur en loyaliteit. 'Ik geloof dat merken alleen maar waarde kunnen creëren wanneer ze heel goed begrijpen waar de echte behoeften van hun klanten liggen, maar ook de mogelijke barrières begrijpen en daarop acteren. Een goede customer journey is er één die over alle touchpoints heen, prettig en vertrouwd voelt. Pas dan heb je na de verkoop een ambassadeur geworven.'

'Verbreden van mogelijheden'

Anita Lotten, managing director bij Wunderman Thompson Amsterdam, ziet de komst van Van den Berg als de laatste stap in de transformatie van het bureau. 'We hebben van oudsher strategie en creatie op hoog niveau in huis, het afgelopen jaar hebben we geïnvesteerd in het bouwen en verbreden van de mogelijkheden zoals data en CRM. CX & service design zijn nu verankerd in het hart van het bureau. Van den Berg representeert het volledig geïntegreerde aanbod dat wij onze klanten kunnen bieden.

Lees ook:

Plaats als eerste een reactie

Advertentie