Goede doelen loterijen voelen zich achtergesteld

Het uit te keren prijzengeld van goede doelen loterijen zou gelijk moeten worden aan het percentage dat de Staatsloterij mag verdelen.

Helaas hebben we niet meer de rechten op de originele afbeelding
adformatie

Dat meenden zowel mr.I Cath als prof.mr.P. Nicolaï tijdens een besloten loterijberaad met Andrée van Es. Zij concludeerden dat de Nederlandse overheid in strijd handelt met het discriminatieverbod en het Europees recht door de Staatsloterij te verplichten 60 procent aan prijzengeld uit te loven, terwijl goede doelen loterijen datzelfde percentage moeten afdragen aan een charitatieve instelling. Beide loterij-soorten zouden gelijk moeten worden behandeld.

Volgens Nikolai is daarvoor geen ingewikkelde wetswijziging nodig. De bestaande charitatieve loterijen voelen zich daarnaast bedreigd door het plan van het kabinet om ter bevordering van de marktwerking op de kansspelmarkt drie nieuwe loterijvergunningen af te geven. Daarbij is het mogelijk dat er loterijopbrengst naar het buitenland vloeit. Voorstel van de bestaande loterijen is om de hun concurrentiepositie te versterken door in plaats van zestig procent 40 procent aan charitatieve instellingen af te dragen.

Advertentie
advertisement

Plaats als eerste een reactie

**Bold** _italic_
Uw emailadres wordt uitsluitend gebruikt om mogelijk contact met u op te nemen naar aanleiding van uw bericht en is alleen zichtbaar voor de redactie.
Advertentie