Google en Unilever vallen uit top 10 favoriete werkgevers

De top 3 bleef ongewijzigd. We werken het liefst bij Het Rijk, Shell en Rabobank.

  • Carriere
  • 20 February 2018
  • Redactie Adfo Groep

Het Rijk is in 2017 weer verkozen als meest favoriete werkgever, net als vorig jaar op de voet gevolgd door Shell en Rabobank. Opmerkelijke wijzingen in favorietenlijstje is dat zowel Google als Unilever uit de top 10 zijn gevallen. Google viel van de vijfde positie terug naar nummer 11, Unilever zelfs van 10 naar 22.

Goede zaken
Leids Universitair Medisch Centrum (LUMC), Transport en Logistiek Nederland (TLN) en al helemaal Gemeente Den Haag deden kennelijk goede zaken als populaire werkgever. De eerste ging van 57 naar 17 (+40), TLN van 97 naar 23 (+74) en Gemeente Den Haag van 168 naar plek 18.

 

 

Geert-Jan Waasdorp, directeur van Intelligence Group, geeft dit commentaar bij de verschuivingen: ‘Het Rijk toont opnieuw aan dat door gerichte arbeidsmarktcommunicatie, zij de “harten” van hun doelgroep kunnen raken en dat dit resulteert in de hoogste top-of-mind positie. Dit twee jaar op rij doen, is heel erg knap. Bedrijven die standaard op hun sterke consumentennaam vertrouwen, zoals Heineken, Unilever en Coolblue ervaren steeds vaker dat het verleidingsspel op de arbeidsmarkt steeds meer om de inhoud gaat en steeds minder alleen om de verpakking.’

Over het onderzoek
Het Arbeidsmarkt GedragsOnderzoek (AGO) is een continu onderzoek dat sinds 2003 elk kwartaal wordt afgenomen onder circa 4.000 unieke respondenten. Op jaarbasis worden minimaal 16.000 personen ondervraagd die representatief zijn voor de (potentiële) Nederlandse beroepsbevolking (de NBB inclusief studenten, scholieren en zzp’ers). De respondenten worden gewogen op basis van CBS-cijfers met betrekking tot opleidingsniveau, geslacht, leeftijd, regio en onderwijsvolgend versus niet-onderwijsvolgend. De gestelde vraag luidt: ‘Bij welke specifieke bedrijven/instellingen (uw huidige werkgever uitgezonderd) zou u het liefst willen werken (zo concreet mogelijk, dus geen branche benaming en/of algemene benaming zoals gemeenten of banken)?’ Bovengenoemde cijfers zijn afkomstig uit het AGO van 2017.

 

Beeld: 123rf

Plaats als eerste een reactie

**Bold** _italic_
Uw emailadres wordt uitsluitend gebruikt om mogelijk contact met u op te nemen naar aanleiding van uw bericht en is alleen zichtbaar voor de redactie.
Advertentie